GeriCinsellik Adetliyken (Regliyken) Hamile Kalınır Mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken (Regliyken) Hamile Kalınır Mı?

Adetliyken (Regliyken) Hamile Kalınır Mı?

"Adet dönemi kadınlar için her ay tekrarlanan önemli bir periyottur. Bu dönemde yumurtalıklar kendini yeniler ve vücutta çeşitli değişimler gözlenebilir. Ayrıca hamileyken rastlanan kanama vakalarının yanı sıra adetliyken hamile kalınır mı sorusu da regl dönemiyle hamileliği ayırt etmede sorun yaşayan kadınlar için sıklıkla araştırılır. Peki işin aslı nedir? Adetliyken (regliyken) hamile kalınır mı? Konuyla ilgili detaylar haberimizde…"

Adet kanaması kadın rahmi içerisindeki bir dokunun kanayarak dökülmesidir. Bu doku hamilelik sırasında bebeğin yapıştığı ve beslenmesi için lazım şartları sağlayan özel bir yapıdır. İşte bu doku hamilelik oluşmadığı her ay bir dahaki yumurtlamaya tekrardan hazırlanması için üstteki tabakasını kanayarak döker ve alttan yeni doku oluşmaya başlar.

Adetliyken cinsel ilişkiye girilir mi?

Adetliyken ilişki kurulması hijyen açısından uygun görülmezken, bu esnada ilişki kurulursa kısır olunacağı gibi inanışların bir kanıtı bulunmamaktadır. Bu durumda adetliyken hamile kalınır mı sorusu akıllara gelmektedir. İşte yanıtı…

Adetliyken (Regliyken) Hamile Kalınır Mı

Adetliyken (regliyken) hamile kalınır mı?

Adet kanaması başladıktan 1-2 gün sonra hamile kalma olasılığı neredeyse yoktur. Ancak, kanaması devam etmesine rağmen, adet döneminin sonlarına doğru korumasız cinsel ilişkiye girilirse hamile kalma olasılığı doğabilir.

Bu durumda adet döneminde girilen korumasız cinsel ilişkinin gebelikten tamamen koruduğuna dair net bir tıbbi bilgi yok. Nadir karşılaşılan bir durum da olsa, adetliyken girilen cinsel ilişki ile hamile kalınabilir.

False