GeriGüzellik Bakım 2022 küresel saç araştırmasında ilginç sonuçlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2022 küresel saç araştırmasında ilginç sonuçlar

2022 küresel saç araştırmasında ilginç sonuçlar

"Uluslararası bir firmanın yaptığı, küresel ölçekte binlerce kişinin verileri incelenerek ortaya çıkan araştırmada ilginç verilere ulaşıldı."

Çalışmadan çıkan temel noktalar şöyle sıralandı:

•Her 10 katılımcıdan 7'si saçlarının hasarlı olduğunu söylerken; kepeklenme, saç dökülmesi ve saç beyazlamasının en önemli endişeler olarak öne çıktığını gösterse de bunlar hasarla ilgili endişeler değil. Katılımcıların yüzde 67'si saçlarının yıpranmış olmasına rağmen sağlıklı olduğunu düşünüyor.

•Bununla birlikte, katılımcılar 'sağlıklı' saçın nasıl göründüğünü ve nasıl hissettirdiğini anlayabiliyor ve sağlıklı saçı parlak (yüzde 36), pürüzsüz (yüzde 29) olarak tanımlıyor ve sağlıklı bir kafa derisiyle ilişkilendiriyor (yüzde 26). 

Dyson Kıdemli Saç Bilimcisi Rob Smith konuya ilişkin açıklamasında, "Kepek, saç dökülmesi ve beyazlayan saçlar hasar biçimleri değil, kafa derisi ve saçın uzamasıyla ilgili sorunlardır. Saç hasarı, saç kütikülünün ve korteksinin parçalanması anlamına gelir ve bu da saçınızın elektriklenmiş ve mat görünmesine veya koparak dökülmesine yol açabilir. Sağlıklı saçlara kavuşmanın en iyi yolu, hasarın nedenlerini önlemek ve maruziyeti en aza indirmektir. Buna saçı zayıflatan ve kırılmaya ve kırık uçlara daha yatkın hale getiren aşırı ısı da dahildir." diyor.

Şekillendirmeye yönelik alışkanlıklar ve tutumlar: 

•Aşırı yıkama konusunda dikkatli olun: Araştırma, her 10 kişiden 8'inin saçlarını her gün veya iki günde bir yıkadığını ortaya koyuyor.

•Kullanıcılar pandemi sonrası şekillendirme rutininden bahsediyor: Araştırma, her 10 kullanıcıdan 6'sının evde şekillendirme alışkanlıklarını değiştirirken, en az yüzde 20'sinin pandemi öncesi rutinlerine geri döndüğünü ve bu oranın artmaya devam ettiğini gösteriyor.

•Küresel olarak her 10 kişiden 6'sının pandemi nedeniyle saç alışkanlıklarını değiştirdiği, saçlarını daha az şekillendirdiği (yüzde 17) ve daha az saç ürünü kullandığı (yüzde 9) gözlemleniyor.

•Bununla birlikte, temel saç bakımı ve şekillendirme konusunda titizlik gösterilmeye devam ediliyor. Saç sabitleyici spreyler, nemlendirici ürünler, parlaklık arttırıcılar ve standart saç kremleri haftada 3-4 kez kullanılıyor.

Rob Smith, "Saçınızı ne sıklıkta yıkayacağınız saç tipinize, aktivite düzeyinize ve bulunduğunuz ortama bağlıdır. Aşırı yıkama çok zarar verici olabilir, saç derisini doğal yağlardan arındırırken saçı kuru bırakır. Genel olarak, saçınız veya saç deriniz ne kadar yağlıysa, saçınızı o kadar sık yıkamayı düşünebilirsiniz. Düz saçlar yağ birikimi nedeniyle daha kolay gevşeyebilirken, dalgalar, bukleler ve kıvırcıklıklar yağı emerek daha az yıkama gerektirir. Saç derinize karşı nazik olun ve saç tipinize uygun şampuanlar kullanın. Çevrenizdeki kirlilik seviyelerini göz önünde bulundurun, kirlilik ve ultraviyole elementlerinin birleşimi saç hasarının artmasına neden olabileceğinden saçınızı yıkayın." diye ekliyor.

Bu arada ev ürünleri şirketi Dyson, önümüzdeki dört yıl içinde 20 yeni güzellik ürününü piyasaya sürmeyi planladığını duyurarak, güzellik portföyündeki araştırma ve teknoloji gelişimini hızlandırmak için 500 milyon sterlinlik bir yatırım planı hazırladığını kamuoyuyla paylaştı.

False