Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Diyabete tarçın çayı

Diyabete tarçın çayı

Diyabet yani şeker hastalığı pankreas bezinden salgılanan insülin hormonu eksikliği nedeniyle kandaki şekerin sürekli yükselmesi sonucu oluşan bir hastalık. Beslenme ve diyet uzmanı Hatice Mıhoğlu Beşiktaş, tarçın çayının insülin salgılanmasına yardımcı olduğunu belirterek, diyabetli hastalara içmelerini önerdi.

Diabet hastalarının beslenmesinin çok önemli olduğunu ve mutlaka doktor kontrolü altında bulunması gerektiğini belirten İbni Sina Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Hatice Mıhoğlu Beşiktaş, şunları söyledi:

" Diabet hastaları günde 6 öğün yemeli. Öğünler 3 ana ve 3 ara şeklinde uygulanmalı. Sabah ve akşam öğünleri kesinlikle ağır olmamalı. Diabet hastaları günde en az 10 bardak su içmeli. Hastalar kesinlikle bal veya direkt şeker içeren yiyecekleri yememeli. Böyle bir durumda hasta komaya girebilmekte hatta ölüme yol açabilmekte.

Halk arasında bu hastalar için yasak olarak bilinen pirinç, bulgur, beyaz ekmek gibi karbonhidratlı yiyecekler doktorların belirlediği oranlarda yenilebilir. Tarçın çayı da insülin salgılanmasına yardımcı olur. Diyabetli hastalar içerek olarak tarçın çayını tercih etmelidir."
(aa)
382
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.