Güncel Öztürk

Ameliyatsız Estetiklerle Daha Genç Görünüm

24 Kasım 2020
Yüz gençleştirme süreci, özellikle cerrahi olmayan tekniklerdeki gelişmeler ile daha fazla tercih edilmeye başlandı. Özellikle virüs nedeniyle cerrahi operasyonların kısmen de olsa risk içermesi nedeniyle…

Yüz yaşlanması üç temel alanı içerir: cildin yüzeyi ve sağlığı, alttaki dokuların hacmi ve bu dokuların konumu. Cerrahi olmayan birçok gençleştirme seçeneği bu özellikleri ele almaktadır.

Cilt sağlığı iyileştirilebilir

Cilt gençleştirmede öncellikle cildin sağlığını artıracak Paris ışıltısı estetiği ya da PRP tedavisi uygulanabilir. Cildin ihtiyacı olan kolajen, hyalüronik asit ve vitaminler Paris ışıltısı yöntemiyle enjekte edilirken, PRP ile hücre tedavisi sağlanır. Cildin daha estetik görünmesi için çeşitli uygulamalarla leke tedavisi de uygulanabilir.

Enjeksiyon uygulamaları

Mimik kırışıklıkları oluşmaya başladıysa botoks enjeksiyonu yaşlanmaya karşı meydan okuyan ve en yaygın uygulanan ameliyatsız gençleştirme estetiğidir. Ciltteki aşırı kullanılan ifade çizgilerinin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kullanılan botoks gibi malzemelere nöromodülatör enjeksiyonlar denir. Bu tedaviler, kırışıklığa neden olan aşırı çalışan kasların aktivitesini azaltarak yüz ifadesini dengeleyen enjekte edilebilir maddelerdir. En yaygın ifade kırışıklıkları arasında göz çevresindeki kaz ayakları, kaşların arasındaki çatık çizgiler veya alındaki yatay kırışıklıklar yer alır.

Enjekte edilebilir dermal dolgular, yaşlanma süreci, aşırı güneşe maruz kalma ve sigara içimi nedeniyle azalan hacmi geri kazandırmak için kullanılır. Özellikle göz altı, burun, ağız çevresindeki kırışıklıklar, dudak şekillendirmede dolgu maddeleri kullanılabilir. Dermal dolgu maddeleri ile yüz gençleştirme, cildi yenileme ve daha genç bir görünüm sağlamada oldukça etkili sonuçlar elde edilebilir.

Uygun şekilde kullanıldığında, nöromodülatörler ve dermal dolgular, sağlıklı bir cilt bakım programı ile bakım yapıldığında bireylerin görünüşünü iyileştirerek uyumlu ve dengeli bir yüz görünümü sağlar.

Cerrahi ve cerrahi olmayan gençleştirme estetikleri

Yazının Devamını Oku

Burun Estetiği Operasyonları

6 Kasım 2020
Tıptaki gelişmeler plastik cerrahide de devam ediyor ve her geçen gün kullanılan uygulamalarla ilerleme yaşanıyor.

Tüm estetik operasyonlarda kullanılan uygulamalar çağın teknolojik gelişimlerini takip etmeye devam ediyor. Kullanılan tüm cerrahi yöntemlerde her zaman minimal veya gizli kesiler yapılması hedeflenir. Amaç öncellikle hasta için iyileşme süresini hızlandırıp çok daha zahmetsiz hale getirerek iz oluşumunu azaltmak ya da görünürlüğünü engellemektir. Burun estetiğinde kullanılan kapalı yöntem ile izler burun deliklerinin içerisine gizlenebiliyor. Böylece doğal görünüm için en önemli ilk adım atılmış oluyor.

Burun estetiği sonrası morluk ve şişlik çoğunlukla yumuşak doku hasarı nedeniyle oluşur. Bunu önlemek için de törpüleme yöntemi geliştirilmiştir. Bu sayede kırma yöntemleri gibi yumuşak dokuya zarar veren uygulamalar kullanılmadan ameliyatlar gerçekleştirilebiliyor. Bu çok önemli çünkü estetik sonrası komplikasyonları minimal seviyeye indirmek hastanın hayatının daha az kesintiye uğramasını sağlıyor. Ayrıca estetik operasyon geçirildiğinin fark edilme oranı da daha düşük oluyor.

Törpüleme yöntemi ile yapılan operasyonlarda kemik, kıkırdak ve yumuşak doku daha az hasar gördüğü için alçı ve tampon kullanımı yerine burnun sadece silikon atel ve estetik bantlarla desteklenmesi de yeterli olabiliyor. Alçı ve tampon yerine kullanılan bu aparatlar nefes alma kolaylığı sağladığı ve daha estetik bir görünüm sunduğu için hastaya iyileşme sürecinde rahatlık sağlıyor.

Minimal dokunuşlar ile daha doğal görünüm

Yeni burun tasarımının minimalliği doğal görünüme ulaşmanın en önemli adımıdır. Kişinin yüzüyle uyumlu en ideal burnu tasarlamak için estetik cerrahide birçok yeni yöntem ve akım ortaya çıktı. Bunların en başında minimal (finesse) rinoplasti ve 3D burun estetiği tasarımı geliyor.

Minimal rinoplasti ile burunda radikal değişikliklere gitmeden sadece doğal görünümü bozan sorunlara odaklanılıyor. Yüzün ve burnun karakteristik yapısı korunarak buruna olması gereken ideal görünüm kazandırılıyor. Örneğin sadece eğrilik, kemer ya da aşırı büyüklük sorunları giderilebiliyor.

Mümkün olan en minimal dokunuşu yaparak en ideal burun şekline ulaşmak için ise 3D burun estetiği tasarımından faydalanılıyor. 3D burun estetiği tasarım sürecinde üç boyutlu tasarım ve görüntüleme imkanı sunan cihazlardan faydalanılıyor. Hastanın yüksek çözünürlüklü fotoğrafları ve görüntüleri üzerinden simülasyon görüntüleri hazırlanıyor. Yeni burun şekli önce bu simülasyon görüntü üzerinden yapılıyor.

Altın oran hesaplamaları ile birlikte ve uyumlama yapılarak hazırlanan yeni burun şekli, hologram gibi 3D görüntüleme yöntemleriyle operasyondan önce hastaya gösterilebiliyor. Bu sayede hasta burun estetiğindeki en büyük endişelerden biri olan yeni burun şeklinin nasıl olacağını görme imkanı buluyor. Hatta tasarım sürecine dahil olarak hayal ettiği burun şekliyle ilgili fikirlerini ifade edebiliyor.

Yazının Devamını Oku

Dudak Gençleştirme Estetiği

17 Ekim 2020
Dudak zamanla hacim kaybederek yaşlanma belirtileri gösterebilir. Dudak çevresinde kırışık ve oluk oluşabilir. Enjeksiyon teknikleri ile dudak çevresindeki kırışıklar düzeltilerek kaybedilen hacim geri kazandırılabilir.

Dudak zamanla hacim kaybederek yaşlanma belirtileri gösterebilir. Dudak çevresinde kırışık ve oluk oluşabilir. Enjeksiyon teknikleri ile dudak çevresindeki kırışıklar düzeltilerek kaybedilen hacim geri kazandırılabilir.

Dudak dolgusu ve dudak botoksu

Dudak dolgusu, dudaklara daha dolgun bir görünüm kazandıran enjeksiyonlardır. Enjeksiyonlar esas olarak hyaluronik asitten oluşur. Dudak çevresi kırışıklıkları için dudak botoksu kullanılırken, dudağa şekil vermek ve hacim kazandırmak için dermal dolgu maddesi uygulanır.

Dudak dolgusu prosedürü sadece birkaç dakika sürer ve minimal invazivdir. Bununla birlikte, prosedür kalıcı değildir ve dolgun görünümü sürdürmek için belirli aralıklarla enjeksiyonların tekrar edilmesi gerekir.

İyileşme sürecine ihtiyaç yoktur

İyileşme sürecine ihtiyaç olmasa da günlük aktivitelere devam ederken dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır. İşlemden sonra çok hafif şişlik veya hassasiyet olabilir, genellikle yan etki görülmez. Dudaklara soğuk kompres uygulanması hassasiyet ve kızarıklıkların geçmesine yardımcı olur.

Dudak dolgusu işleminden sonra 24 ila 48 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçınılmalıdır. Egzersizden kaynaklanan yüksek kan basıncı ve kalp atış hızı, şişliğin artmasına veya morluk oluşmasına neden olabilir. Yürüyüş gibi hafif aktiviteler yapmakta sorun yaşanmaz.

Susuz kalmayın. Bol su içmek vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olacaktır. Bol miktarda nemlendirici meyve ve sebze yiyin ve fazla sodyumdan kaçınmaya çalışın, bu da şişmeyi kötüleştirebilir.

Yazının Devamını Oku

Göğüs Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

7 Ekim 2020
Göğüs büyütme bir kadının göğsünün boyutunu, şeklini ve dolgunluğunu artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Göğüs büyütme işlemi: Doğal küçük göğüsleri büyütmek.

Hamilelik, kilo kaybı ya da emzirme nedeniyle şeklini ve büyüklüğünü kaybeden göğüsleri eski haline getirmek. Göğüsler arasındaki asimetriyi düzeltmek. İlk ameliyatında, kanser tedavisinde ya da buna benzer diğer sebeplerden dolayı oluşan durumları tedavi etmek için yapılır.

Ortalama 1,5 saat süren bir operasyon ile meme büyütme ameliyatı tamamlanmış olur. Operasyon genel anestezi altında uygulanır. Eğer meme dikleştirme operasyonuyla birleştirilirse bu süre biraz daha çok olabilir. Genel olarak operasyondan sonraki ağrı, ağrı kesici haplarla kolayca kontrol edilir. Hastalar meme bölgesinde sertleşme ve ağrı hissedebilir. Meme implantını göğüste kesik izi kalmadan gerçekleştirmek mümkün değildir. Kesikler gizli bir şekilde olsa da yine de bulunurlar. Meme implantları farklı şekillerdeki kesiklerle yerleştirilebilir. Memenin altındaki kıvrım ya da meme ucunun çevresi en çok tercih edilen bölgelerdir.

İyileşme süreci nasıldır?

Göğüs büyütme ameliyatında iyileşme süresi ortalama 2 ya da 3 hafta sürer. Aşama aşama düzelme artarak devam eder. Bu süre kişiye göre farklılık gösterir. Hastaların operasyon sonrası iyileşme süreleri cerrahın uyguladığı tekniğe (meme implantlarının kas dokusunun üstüne veya altına konulması veya cerrahi kesiğin yapıldığı yer) ve cerrahınızın ne kadar tecrübeli olduğuna bağlı olsa da hastaların operasyon sonrası eylemlerinin de bu süreçte etkisi oldukça büyüktür.

Kısa sürede iyileşip günlük hayatlarına devam etmek isteyen hastaların göze önünde bulundurmasında fayda sağlayacak birkaç önemli tavsiye var.

Doktorunuzu iyi dinleyin. İyileşme süreciniz konusundaki talimatlar doktorunuz tarafından durum durum verilir. Yaşınıza, fiziksel özelliklerinize ve sağlık durumunuza göre doktorunuz size ameliyat sonrası birkaç hafta içinde yapmanızda sakınca olan durumları size söyleyecektir.

Ağır eşyalar kaldırmak, tenis oynamak, trambolinde zıplamak gibi abartı güç veya hareket gerektiren herhangi bir şey yapmayın. Bu çok önemli; çünkü yeni kapatılmış cerrahi kesiklerinizi veya yeni implantlarınızı zorlanmaya ya da baskıya maruz bırakmamanız gerekir.

Doktorunuzun tavsiye ettiği tedavi yöntemlerini uygulayın. Size ameliyat sonrasında yaralara direk olarak uygulayabileceğiniz veya ağız yoluyla alabileceğiniz iyileşmeye yardımcı ve ağrı kesici ilaçlar yazılacaktır. Ayrıca bu ilaçlar göğüslerinizde enfeksiyon oluşma ihtimalini düşürürler.

Yazının Devamını Oku

En Yaygın Burun Estetiği Sebepleri

18 Eylül 2020
Burun estetiği en yaygın estetik operasyonlardan biridir. Peki burun estetiği en çok hangi sebeplerden yatırılıyor biliyor musunuz?

İyi ya da kötü, burun yüzün tam ortasında durduğu için yüzünüze bakıldığında ilk fark edilen şeylerden biridir. Bu nedenledir ki her yıl sayısız burun estetiği gerçekleşir. Basketbol, futbol, bisiklet sürme gibi aktivitelerde kazaların bedeli burunlardan çıkabilir.

Ama burun ameliyatının tek nedeni kazalar değildir. Bu ameliyatı yaptırmak için tıbbi veya estetik sebepler de vardır. Sebebi ne olursa olsun eğer siz gerekli görüyorsanız her yıl yapılan binlerce ameliyattan biri de siz olabilirsiniz. Burun ameliyatını gerekli kılan üç ana nedene bakalım.

Tıbbi sorunlar için tedavi

Septum deviasyonu önde kıkırdak ve arkada genize kadar uzanan septum adı verilen yapının genetik olarak veya dış sebeplerden ötürü eğri olmasıdır. Bu durum burundan nefes almayı zorlaştırır. İnsanların yaklaşık olarak %80’inde septum eğriliği vardır. Doktor eğri septumu tehşis ettiği zaman bu eğriliği düzeltmek için septoplasti ameliyatı gerçekleştirir.

Septoplasti normal olarak septumun büyümesinin durduğu 18 yaşından daha önce gerçekleştirilmez. Bu ameliyat sonrası hastalar nefes almakta ciddi derecede rahatlama hissederler. Özellikle sadece tek burun deliğinden nefes alabilen hastaların ikisinden de alabilmesini sağlar. Ayrıca bazı hastalar için de horlama problemleri bu ameliyatla son bulabilir.

Kaza sonrası onarılma

Bazı insanlar egzersiz yapmayı, dışarı çıkıp sık sık limitlerini zorlamayı severler. Belki bazı ekstrem sporları denerken kendimizi yenilmez hissedebiliriz. Ama kontrolsüz güç ve yer çekiminin bizi tekrar fani dünyaya geri döndürmekte üstüne yoktur. Ayrıca trafik kazaları, iş kazaları gibi durumlar da kırık burunların sorumlusu olabilir. İyi haberse eğer kırık burunlar kazadan sonra ilk iki hafta içinde tedavi edilirse oldukça olumlu sonuçlar elde edilebilir.

Bazı hastalar yeni düzeltilmiş burunlarının bir üst seviyeye atladığı gibi bir düşünceye kapılırlar. Ameliyat sonrasında burunlarınızın öncesinden daha sağlam olduğu düşüncesiyle dikkatsiz davranmaya başlamayın. Özellikle ameliyattan sonra bir süre ağırdan almaya çalışın.

Yazının Devamını Oku

Çene ve Yanak Estetikleri

4 Eylül 2020
Ameliyatsız yöntemler ile yapılan çene ve yanak estetikleri neler? Gelin bir bakalım...

İnce yanak ve belirgin çene konturu yüzün en önemli estetik unsurları arasındadır. Sıkı ve belirgin çene konturu ile elmacık kemikleri yüzün daha genç görünmesini sağlamasının yanı sıra burun, alın, dudak gibi yüzün diğer ögelerinin de ön plana çıkmasına yardımcı olur.

İdeal yüz hatlarında her bir ögenin belirginliğini konumunu koruması ve altın orana göre yüzün diğer ögeleriyle uyumlu olması çok önemlidir. Yanaklar ile çene konturu kimi zaman doğuştan kimi zaman ise yaşa bağlı olarak zayıflar ve belirginliğini kaybeder. Yüz olduğundan daha yorgun ve yaşlı görünmeye başlar. Yüzün konturları kaybolunca gözler ve dudaklar gibi ögeler de yüzdeki vurgusunu kaybeder.

Yanak, elmacık kemiği ve çene konturu

İnce yanaklar, çıkık elmacık kemikleri ve belirgin çene konturu yüzün görünümü baştan aşağıya yenileyebilir, canlı ve enerjik bir görünüm sağlayabilir. Günümüzde ameliyatsız tekniklerle birkaç dakika içinde elmacık kemiği ve çene konturu belirginleştirme operasyonlarından oldukça etkili sonuçlar elde edilebilmektedir. Hollywood estetikleri olarak bilinen bu iki operasyon, dünyaca ünlü starların bir türlü yaşlanmama sırlarının en başında yer alıyor.

Peki, nedir bu iki operasyonun özelliği ve nasıl yapılıyor?

Ameliyatsız bir teknik olan Nefertiti botoksu, ismini Mısır kraliçesi Nefertiti’den alıyor. Bu prosedürün özelliği çene konturunun belirginleştirilmesinin yanı sıra boynun daha uzun ve gergin görünmesini de sağlamasıdır.

Anti-aging yani gençleştirme estetiklerinde sadece göz ve ağız çevresindeki kırışıkların tedavi edilmesi yeterli olmayabilir. Çünkü zamanla çene ve boyun da yaşlanır. Çene çizgisi belirsiz bir hal alır, boyunda kat izleri oluşur. İşte Nefertiti botoksu ve dolgu enjeksiyonları ile bu sorunların tedavisi ameliyata gerek olmaksızın sadece birkaç dakika içinde uygulanan enjeksiyonlarla mümkün.

Yanaklara ve çenelere enjekte edilen dolgu enjeksiyonların etkileri kullanılan malzemesinin türüne göre 4 ay ila 2 yıl arasında sürebilir. Ayrıca, enjekte edilen dolgu malzemesinin geri döndürülme imkanı da vardır. Sonuçlardan memnun kalınmaması durumunda, dolguyu çözen ve yapılan düzeltmeyi kaldıran ürünler de vardır.

Yazının Devamını Oku

Burun Estetiğinin Faydaları

7 Ağustos 2020
Burun estetiği sadece estetik amaçla değil, sağlık açısından da fayda sağlar.

Rinoplasti burundaki şekil bozukluklarının düzeltilmesi, kazadan veya yaralanmadan dolayı oluşan hasarlarım onarılmak ya da nefes almaya engel olan yapısal sorunları gidermek için uygulanabilir. Rinoplasti ile burundaki şekil bozuklukları giderilebilir, burun işlevsel olarak daha iyi hale getirilebilir, nefes alma sorunları giderilebilir, burun yüz ile daha uyumlu hale getirilebilir.

Yüzde ilk olarak merkezdeki burun dikkati çekmektedir. Eğer burunda kişiyi rahatsız eden bir şekil bozukluğu varsa kişinin genel izlenimi ve psikolojisi üzerinde oldukça etkili bir rol oynayabilmektedir. Ortak hedeflerle hareket edilse de farklı rinoplasti yöntemlerinin, farklı faydaları bulunur. Rinoplasti yani burun estetiği sadece bir estetik prosedürü değil, aynı zamanda birçok sorunun çözümüne yardımcı olur.

Daha prezantabl bir görünüm sağlayabilir

Çoğu hasta, burun cerrahisinin kariyerlerinde ilerleme kaydedip, başarı ve iş gücüne katkıda bulunduğuna inanıyor. Birçok kişi burunlarındaki estetik sorunlardan kurtularak daha prezantabl bir görünüme kavuştuklarını ve bunun kariyerlerine olumlu etkisi olduğunu düşünüyor.

Horlama sorununu ortadan kaldırabilir

Rinoplasti, horlama ve diğer uyku problemlerini durdurabilir ya da azaltabilir. Çiftlerin birçoğu eşlerinin uykularını bölen gürültülü horlama sorunu nedeni ile ayrı odalarda uyuyor ve eşleri ile aynı odayı paylaşmaktan rahatsız oluyor. Burun estetiği ile burnun solunum kanalları da düzeltildiği için ameliyattan sonra rahat nefes alınır ve horlama sorunu ortadan kalkar.

Alay edilmesini engelleyebilir

Yapılan araştırmalar gençlerde burun estetiği oranlarının yüzde 76'sının alay edilmeye bağlı olarak talep edildiğini ortaya koyuyor. Burundaki ve yüzdeki estetik sorunlar sosyal ortamlarda alaya ya da lakap takılmasına neden olabiliyor. Bu özellikle gençler arasında bazı psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Rinoplasti ile bu tarz sosyal baskılar da önlenebiliyor.

Yazının Devamını Oku

İdeal Göğüs Estetiği Nedir?

18 Temmuz 2020
İdeal göğüslerin en önemli özelliği göze çarpacak kadar dolgun ve simetrik olmalarıdır. İster yuvarlak ister damla tipi göğüs olsun estetik açıdan ideal dolgunlukta olması çok önemlidir. Doğal hali ile küçük ya da sonradan fazla kilo alıp verme ya da doğum yapma gibi nedenler ile meme dokusunda hacim ve şekil kaybı oluşan kadınlar meme estetiğinden yararlanabilir.

İdeal göğüslerin en önemli özelliği göze çarpacak kadar dolgun ve simetrik olmalarıdır. İster yuvarlak ister damla tipi göğüs olsun estetik açıdan ideal dolgunlukta olması çok önemlidir. Doğal hali ile küçük ya da sonradan fazla kilo alıp verme ya da doğum yapma gibi nedenler ile meme dokusunda hacim ve şekil kaybı oluşan kadınlar meme estetiğinden yararlanabilir. Kişinin var olan meme dokusuna göre vücut yapısı ve tercihine göre damla ya da yuvarlak meme implantları seçilebilir. Eğer hamilelik, emzirme ya da kilo değişikliği gibi nedenler ile göğüslerde sarkma oluştuysa meme büyütme ile birlikte meme dikleştirme ameliyatı da yapılması gerekebilir.

İdeal göğüs yapısının özellikleri nelerdir?

İdeal meme estetiğinin ana özelliği kişinin genel vücut yapısı ile orantılı dolgun ve yuvarlak göğüslere sahip olmasıdır. Kişi eğer dolgun ve yuvarlak kalçalara sahip ise meme şeklinin de yuvarlak ve dolgun olması estetik açıdan daha güzel bir görünüm sağlar. Diğer durumda kişinin poposu daha fazla ön plana çıkarak vücudun diğer özelliklerinin geri planda kalmasına yol açabilir.

Doğal kalça yapısı, göğüs kafesi genişliği, bel kalınlığı gibi kriterler hesaplamalara dahil edilerek damla ya da yuvarlak tipi implant tercih edilerek göğüs büyütme estetiği tamamlanabilir. Göğüs şekli ve hacmi cerrahınız tarafından çeşitli hesaplamalar yapıldıktan sonra belirlenir. Bu hesaplamalar sırasında kişinin yaşı, kilosu, boyu, var olan meme dokusu, göğüs kafesi genişliği, bel inceliği gibi birçok faktör göz önünde bulundurulur.

Meme estetiğinde implantlar kas altı ya da kas üstü olmak üzere kişinin var olan meme dokusuna göre yerleştirilir. Bütün estetik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi dikiş izleri meme kıvrımlarına gizlenir. Bu sayede görünürlüğü azaltılarak daha estetik bir görünüm sağlanır. Meme estetiği kadınlarda hasta memnuniyeti en yüksek olan operasyon türlerinden biridir.

Yazının Devamını Oku