Güncel Öztürk

Alın ve Kaş Estetiği

1 Ağustos 2021
Sarkık kaşlar ve yatay alın kırışıklıkları, alın kaldırma veya "kaş kaldırma" ile düzeltilebilir. Yüzünüzün bu yapısı, ne kadar mutlu ve dinlenmiş hissederseniz hissedin, yorgun, kızgın veya üzgün görünmenize neden olabilir.

Kırışıklık veya sarkıklığa neden olan bu kaslar ve deri, alnı düzleştirmek ve kaşı kaldırmak için bir işlemle çıkarılır. Bu işlem, göz kapağı ameliyatı ve yüz germe gibi diğer kozmetik cerrahi işlemlerle birleştirilebilir.

Kaş kaldırma ameliyatı, sarkmış bir kaş bölgesini, üst göz kapaklarının kısılmasını ve yatay alın kırışıklıklarını ortadan kaldırmak isteyen, yaklaşık 40-70 yaşları arasındaki hem erkek hem de kadınlara uygulanan bir işlemdir. Kelleşme sorunu veya azalan bir saç çizgisine sahip olsanız bile bu işlem fiziksel özelliklerinize uyum sağlayacak şekilde yapılabilir.

Saç çizgisinin arasına gizlenen ufak kesinin açıldığı geleneksel cerrahi yöntem kullanılabilir veya cerrahi düzeltme bir endoskop kullanılarak gerçekleştirilebilir. Her iki teknik de daha pürüzsüz bir alınla sonuçlanır.

Altta yatan dokuyu sıkılaştırdıktan ve soruna neden olan kasları değiştirdikten sonra kesiler dikkatlice kapatılır. Ameliyat ayakta tedavi bazında yapılır ve genel olarak yaklaşık bir ila iki saat sürer. Yaşadığınız herhangi bir ağrı veya rahatsızlık genellikle hafif ilaçlarla kontrol edilebilir.

Ameliyatsız kaş kaldırma estetiği

Botoks enjeksiyonu ile ameliyatsız kaş kaldırma estetiği de günümüzde yaygın olarak uygulanır. Ortalama yarım saatte tamamlanan enjeksiyon işlemi ile iyileşme sürecine gerek olmaksızın işlem tamamlanır. Etkisi birkaç gün içinde tam olarak ortaya çıkar. Kullanılan enjeksiyon malzemesine göre işlemin etkisi ortalama 8 ay sürebilir. Bu sürenin sonunda isteğe göre tekrarlanabilir.

Alın ve kaş kaldırma estetiğiyle ilgili daha fazla bilgi almak için alanında uzman bir estetik cerraha başvurabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Çene şekillendirme estetikleri

9 Haziran 2021
Çene, yüz profilinizin en önemli özelliklerinden biridir. Bu nedenle, bu alandaki bir dengesizlik, görünüşünüz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu durumda, estetik cerrahiyle sorununuz düzeltilebilir ve yüzünüzle uyumlu hale getirilebilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, çene şekillendirme estetikleriniz sizler için anlattı.

Çene, yüz profilinizin en önemli özelliklerinden biridir. Bu nedenle, bu alandaki bir dengesizlik, görünüşünüz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu durumda, estetik cerrahiyle sorununuz düzeltilebilir ve yüzünüzle uyumlu hale getirilebilir.

Çene dolgusu

Çene çok küçük veya zayıf olduğunda, etli bir boyun ve aşırı büyük bir burun görünümü oluşturabilir. Çene büyütme, bu kritik özelliğin boyutunu artırmak ve yüzünüzün geri kalanına denge getirmek için uygulanır.

Eğer gömülü çene, tanımlanmamış çene hattı, aşırı sivri veya kare çene şekliniz varsa, çene büyütme estetiği yaptırabilirsiniz. Çene büyütme işlemi implant kullanılarak cerrahi tekniklerle yapılabilir ancak günümüzde çene dolgusuyla ameliyatsız yöntemler daha fazla tercih edilmektedir.

Çene dolgusu için anestezi gerekmez. Ancak eğer hasta tarafından talep edilirse lokal anesteziyle cildiniz uyuşturulabilir. Çene dolgusunda dolgu malzemesi cildin altına küçük iğneler aracılığı ile enjekte edilir. Çene dolgusu seansı yaklaşık 15 dakika sürer.

Doğru bir tedavi planı ile belirgin bir çene hattı sağlanabilir, yapısal özellikleriniz belirgin bir şekilde keskinleştirebilir, yüzünüzün ve çenenizin konturları önemli ölçüde geliştirilebilir.

Massetter botoksu

Masseter kas hipertrofisi, masseter kasın genişlemesidir ve çene açısında sert, kare bir görünüme katkıda bulunabilir. Güçlü ve çene köşesi erkekler için istenen bir görümken, kadınlar için sert ve erkeksi bir görünüme neden olabilir. Bu kasları gevşetmek ve alt yüzün görünüşünü yumuşatmak için botoks kullanılır. Bu işlem ortalama 15 dakika içinde gerçekleştirilebilir. Maksimum etki 7-10 gün içinde ortaya çıkar. Operasyondan sonra iyileşme sürecine gerek olmaz. Hasta aynı gün normak hayatına devam edebilir. Kullanılan malzemenin özelliğine göre sonuçları 6 ay ile 2 yıl arasında sürebilir. Bu sürenin sonunda enjeksiyonun tekrarlanması gerekir.

Yazının Devamını Oku

Burun ucu estetiği

27 Mayıs 2021
Burun estetiğinde burun ucunun yeri çok önemlidir. Bir burnun estetikli olup olmadığı genellikle burun ucundan belli olur. Ayrıca estetikli burnun doğal görünmesi de yine burun ucundan belli olur. Burun ucu estetiği, burnun kemik yapısında sorun olmadığı fakat burnun uç kısmında düşüklük, asimetri, genişlik gibi şekil bozuklukları görüldüğü durumlarda uygulanmaktadır. Burnun uç kısmı burnunuzun ve yüzünüzün karakteristik özelliklerinin belirlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Bu estetik ameliyat ile burun ucu inceltilerek, kaldırılarak, açısı değiştirilerek, öne getirilerek veya fazlalığı giderilerek burnun yüzdeki diğer organlar ile orantılı hale getirilmesi sağlanır

Burun ucu estetiği genellikle kapalı yöntemle yapıldığı için kesi izleri görülmez. Eğer burun ucunda küçültme işleminin dışında örneğin burun ucu düşüklüğünün giderilmesi gibi bir işlem yapılması gerekiyorsa ameliyatsız burun estetiği tekniği tercih edilebilir.

Burun ucu estetiği ile burun ucundaki şekil bozukluğu, düşüklük, büyüklük, asimetri gibi sorunlar burun ucundaki kıkırdak dokunun yeniden şekillendirilmesiyle giderilmektedir. Fazlalığı olan yerlerden eksiltme, eksikliği olan yerlere de ekleme yapıldıktan sonra zamanla üstteki deri de kıkırdakların şeklini alarak küçülür ve doğal görünüm sağlanmış olur. Uygulanan tekniğe göre ameliyat 30 dakika ile 1 saat arasında sürebilmektedir. Cerrahi burun estetiği ameliyatları lokal anestezi altında ortalama 1 saat içinde gerçekleştirilirken, cerrahi olmayan tekniklerde anestezi kullanmaya gerek olmaz ve işlem ortalama 30 dakika sürer.

Ameliyattan sonra cerrahi tekniklerde morarmayı ve şişmeyi engelleyici bant ile atel hastanın burnuna yerleştirildikten sonra hasta aynı gün taburcu edilir. Günümüzde nefes almayı zorlaştıran tamponlar yerine ateller kullanılmaktadır. Operasyondan 1-2 gün sonra burun üzerindeki özel bantları ıslatmadan ılık bir duş alabilirsiniz. Operasyondan yaklaşık bir hafta sonra burun üzerindeki bantlar çıkarılır. Üçüncü haftadan sonra burnunuzun yeni şekli ortaya çıkmış olur. Burun ucu son şeklini yaklaşık 6 ay civarında alır.

Ameliyatsız burun estetiğinde ise iyileşme sürecinin çok daha kısa ve sonuçlarının hemen görülebilir olur. Dolgu ve botoks kullanımı ile şekil verilen burun ucu hemen şeklini alır. Burun estetiğinde burun ucunun hareketsiz ve sert olması en sık şikayet edilen konulardan birisiyken günümüzde uygulanan dinamik rinoplasti sayesinde burun ucu hareketliliği sağlanabilmekte, burun ucunun sertliği ve batması engellenebilmektedir. Bu sayede burun ucu tıpkı doğal burundaki gibi mimikler ile birlikte hareket edebilmekte ve rahatlıkla silinip oynatılabilmektedir.

Yazının Devamını Oku

Doğal Kıvrımlı Göğüs Estetiği

26 Mayıs 2021
Meme isteğinde doğal kıvrımlar oluşturmak ve meme implantının konturlarının belli olmaması mümkün mü?

İmplant ile yağ grefti enjeksiyonları birleştirilebilir

Göğüslerinin boyutundan ve şeklinden memnun olmayan kadınlar için en kalıcı meme büyütme yöntemi göğse meme implantı yerleştirmektir. Yerleştirilen meme implantının doğal görünmesi için meme implantının göğsün ve vücudun oranlarıyla uyumlu olması gerekir. Boy, kilo, göğüs kafesi genişliği hepsi bir arada değerlendirilerek yerleştirilecek olan implantın boyutuna karar verilir. İmplant kişinin vücut yapısı ve cerrahınızın tercihine göre çeşitli şekillerde yerleştirilebilir. Meme implantı yerleştirildikten memenin konturunu doğal ve estetik hale getirmek için yağ enjeksiyonu ile rötuş işlemi de uygulanabilir. Kompozit göğüs büyütme denilen bu yöntemle doğal görünümlü göğüsler elde edilebiliyor.

Göğüslerde sarkma varsa dikleştirme yapılabilir

Eğer doğum ya da kilo alıp verme gibi nedenler ile göğsünüzün şeklinde bozulmalar olduysa uygulanması gereken teknik biraz daha değişiyor. Bu durumda estetik operasyona meme kaldırma estetiği de dahil olabilir. Aynı operasyon içerisinden meme kaldırma, büyütme ve nano ve mikro yağ enjeksiyonu yöntemleri ile yumuşak doku transferi uygulanması gerekebilir. Meme büyütme estetiğinin başarısını meme dokusunu örten derinin kalitesi de etkiler. Eğer kişinin var olan meme dokusu implant için yeterli değilse yine aynı teknikle yağ dokusu enjekte edilir, bu aynı zamanda meme dokusu ve çevresindeki derinin kalitesinin artmasını sağlar.

Kişinin kendi yağ hücreleri kullanılabilir

Bu tekniğin ana hedefi memenin hacmini büyütürken, meme implantı ile göğüs kafesi arasındaki geçişi yumuşatmak, meme implantının üst tarafına eklenerek daha doğal bir dekolte görünümü oluşturmaktır. Kullanılacak olan yağ kişinin karın ya da kalça bölgesinden alınarak özel bir saflaştırma işleminden geçirilir ve hemen enjekte edilir. Kişinin kendi yağı kullanıldığı için alerji riski düşüktür. Yağ enjeksiyonu ile meme rekonstrüksiyonu bir arada kullanılarak implantlar kamufle edilebilir, yumuşak kıvrımlar oluşturulabilir ve daha doğal bir görünüm sağlanabilir.

 

 

Yazının Devamını Oku

Göğüs estetiği özgüveni artırabilir

18 Mayıs 2021
Çok az insan vücudundan tamamen memnundur. Bazıları için bu memnuniyetsizlik, nasıl alışveriş yaptığından tatillerinden ne kadar keyif aldığına kadar yaptığı her şeyi etkileyebilir. Neyse ki, estetik ameliyat yoluyla görünüşü iyileştirmek ve özgüveni geri kazanmak söz konusu olduğunda, her zamankinden daha fazla seçeneğiniz var. Göğüslerinden memnun olmayan kadınlar, estetik cerrahinin sunduğu imkanlardan faydalanarak daha estetik göğüslere sahip olabilirler.

Kendinize olan güveniniz artar

Göğüsler vücut estetiğinde çok önemli bir yer tutar. Toplumsal güzellik standartlarına tam olarak uymayan kadınlar kendilerini özgüvensiz hissettirir. Güzellik kriterlerini bir gecede değiştirmek mümkün değil, ancak modern tıp sayesinde göğüslerin görünümü güvenli ve sağlıklı bir şekilde değiştirilebilir. İdeal büyüklükte ve şekilde göğüsler kişiye kendini daha kadınsı ve çekici hissettirebilir ve bu da özgüvenin artmasına yardımcı olur.

Kıyafet seçeneği artar ve alışveriş kolaylaşır

Kadın kıyafetleri, ortalama göğüs ölçüsü dikkate alınarak tasarlanmıştır. Bu profile uymuyorsanız, o zaman uygun kıyafetler satın almak pahalı, stresli ve hatta rahatsız edici olabilir. İdeal şekil ve boyuta getirilen göğüslerle, kıyafet alışverişi daha az kolay ve daha zevkli hale getirilebilir.

Daha simetrik göğüslere sahip olunabilir

Çoğu kadın bir dereceye kadar göğüs asimetrisi yaşar. Bazıları için neredeyse hiç fark edilmez durumda bile olabilir. Diğerleri için, özgüven eksikliği hissetmenin ana kaynağı olabilir. Sırt ve bel ağrısı, çeşitli cilt sorunlarına da neden olabilir. Göğüs estetiği ameliyatları tipik olarak göğsü ideal şekil ve boyutunu getirmek için uygulanır, aynı zamanda göğüslerin daha simetrik hale gelmesi de sağlanır.

Daha genç bir görünüme sahip olunur

Yaşlanma süreci vücut için yıpratıcı geçer. Özellikle göğüsleriniz buna dayanıklı değildir. Birçok kadın, yaşlandıkça göğüslerinin küçülmeye başladığını ve sıkılığını kaybettiğini fark eder. Göğüs estetiği, daha gençken sahip olunan göğüslerin boyut ve sıkılığına ulaşmasına yardımcı olur.

Yazının Devamını Oku

Dudak dolgusunun avantajları

8 Mayıs 2021
Yaşlanma süreci kaçınılmazdır, hepimiz bunu yaşarız ve bu süreçte dudaklar da dahil olmak üzere yüzün görünümü değişir. Yaşlandıkça dudaklar yavaş yavaş hacmini ve şeklini kaybeder ve yaşlı bir görünüme neden olabilir. Bazı durumlarda ise dudaklar doğuştan aşırı incedir. Bu durumda dudak dolgusu hastalara ameliyatsız estetik imkanı sunar.

Dudak yeniden şekillendirilebilir

Dudak dolgusuyla vermilyon kenarlar ve dudak ana hattının şekli ve genişliği yüzle uyumlu hale getirilebilir. Daha enerjik bir yüz görünümü için dudakların üst ve alt kısımlarına hacim kazandırılabilir. Eros yayına ekstra tanım eklenebilir.

Oral komisürler, ağzınızın kenarlarından aşağı uzanan çizgiler daha görünmez hale getirilebilir. Dudakların köşesinden aşağı doğru inen çizgiler azaltılabilir. Philtrum sırtlarına, üst dudağınızdan burnunuza giden çizgilere tanım verilebilir. Üst dudağın üstünde dikey olarak uzanan yaygın sigara çizgileri, perioral çizgiler olarak bilinir, azaltılabilir.

Hızlı, kolay ve ağrısız bir işlemdir

Dudak dolgu maddelerinin uygulanması ortalama 20 dakika sürer ve topikal anesteziyle birlikte ultra ince bir iğne kullanıldığı için, baştan sona herhangi bir ağrı hissedilmez. Tedaviden birkaç saat sonra iğne batması benzeri bir his yaşanabilir, ancak bu tedaviyle ilişkili akut ağrı riski düşük olur.

Doğal görünümlü sonuçlar elde edilir

Estetik cerrahinin aksine dudak dolgusu, doğal görünümü pekiştirir. Dudak dolgusu, dudakları daha genç görünüme kavuşturur, konturları ve çizgileri vurgular.

Sentetik olmayan dolgu malzemesi kullanılır

Yazının Devamını Oku

Yüzünüzü Göre Dudaklarınız Nasıl Olmalı?

21 Nisan 2021
Yüz üzerinde en dikkat çeken bölgelerden beri dudaklardır. Dudak şekli yüz ifadesini doğrudan etkileyebilmekte ve dudak şekillendirmede en sık başvurulan yöntem ise dolgudur.

Dudak dolgusu, dudaklara hacim ve kontur kazandırmak için uygulanan ameliyatsız bir estetik prosedürüdür. Günümüzde, dudak dolgusu yönteminde yaygın olarak kullanılan prosedür enjektabl dermal dolgu maddeleridir.

Dudaklarınıza ve ağzınızın çevresine enjekte edilebilecek pek çok dermal dolgu maddesi türü vardır. Ancak günümüzdeki en fazla tercih edilen dolgu malzemesi, hyalüronik asit içeren ve vücudun doğal yapısında da bulunan ve vücuda herhangi bir yan etkisi olmayan malzemelerdir. Hyalüronik asit dolgu malzemesi dudaklarda hacim artışına yardımcı olur.

Enjekte edildiğinde, dolgu maddesindeki jel, dudak dokularını destekler ve şekillendirir. Dudağa hacim kazandırır. Dudağın boyutu ve şekli üzerinde kademeli değişiklikler yapılabilir. İyileşme sürecine ihtiyaç yoktur. Morluk vs oluşmaz. Hyalüronik asit dolgu maddeleri vücutta bulunanlara benzer maddelerden üretildiklerinden, alerjik bir reaksiyona neden olma ihtimali düşüktür.

Dudak tipleri

Dudak tasarımında Venüs, Afrodit, Eros ve Hera tipi olmak üzere dört ana çeşitte dudak tasarımı yapılabilir.  Venüs dudak tipinde 1,618 oranında alt dudak üst dudağa oranla daha kalın olarak tasarlanır. Cupid yayı çizgileri, dudak ile burun arasındaki philtrum genişliği ile orantılı ve nispeten üçgen hatlara sahip olur. Afrodit tipi dudakta alt dudak ile üst dudak kalınlığı aynı olur. 

Cupid yayı, philtrum genişliği gibi dar ve yuvarlak köşelidir. Eros tipinde üst dudak 1/3, alt dudak ise 2/3 oranında kalınlığa sahiptir. Cupid yayı kıvrımı geniş ve yuvarlak olarak tasarlanır. Hera tipinde ise cupid yayı nispeten dar açılı ve üçgen kıvrımlara sahip olur.

Doğal dudaklar için tasarım çok önemli bir rol oynar. Hasta kendi görüntüleri üzerinden ideal dudak kalınlığı ve kıvrımlarına operasyondan önce cerrahı ile birlikte karar verebilir. Bu noktada hastanın yüz hatlarına uygun dudak şekli belirlenir ve uygun tasarım planlanır.

Nasıl uygulanır?

Yazının Devamını Oku

Botoksla Yüz Estetiği Operasyonları

15 Nisan 2021
Estetik cerrahide yüz, boyun ve el kırışıklıklarını yok etmek için yıllardır botoks kullanıyor. Botoks, clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir toksin türüdür. Enjeksiyon tekniği ile sinirlerden kaslara iletilen sinyalleri kısıtlar. Botoks enjekte edilen bölgelerdeki kaslar ile birlikte kırışıklar da gevşer ve rahatlar.

Kırışık tedavisi ve yüz şekillendirme

Botoks çoğunlukla alın çizgileri, kaz ayağı (göz kenarı çizgileri) ve kaş arası kırışıklıklarının tedavisinde kullanılır. Güneş hasarı ve yer çekiminin neden olduğu derin kırışıklıkların tedavisinde botoks yerine dolgu enjeksiyonu teknikleri kullanılır.

Ayrıca dudak hatları, ağız çevresi, boyun bölgesi için de kullanılabilir. Ayrıca massetter ve nefertiti botoksu ile yanak ve çene inceltme operasyonlarında da botoks enjeksiyonu kullanılabilir. Botoks, estetik cerrahinin dışında birçok tıbbi rahatsızlığın tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Botoks uygulaması sadece birkaç dakika sürer ve anestezi gerektirmez. Botoks, ince bir iğne ile sadece kırışıklığa neden olan belirli kaslara enjekte edilir. Tam etki göstermesi genellikle üç ile yedi gün arasında sürer ve işlemden en az bir hafta önce alkol ya da sigara kullanımından uzak durulması tavsiye edilir.

Ayrıca, olası morluk riskini azaltmak için tedaviden bir hafta önce aspirin ve anti-inflamatuar ilaçlar almayı da bırakmalısınız. Kas hareketi yavaş yavaş geri döndüğünde, çizgiler ve kırışıklıklar yeniden ortaya çıkar ve tekrar tedavi edilmeye ihtiyaç vardır. Çizgiler ve kırışıklar zamanla daha az şiddetli görünürler çünkü kaslar rahatlamak için eğitilirler.

Nelere dikkat edilmelidir?

Botoks enjeksiyonundan sonra yaklaşık 12 saat boyunca tedavi edilen alanı ovalamayın. Soğuk kompres rahatlamanızı sağlayabilir. Güneş ışıklarına karşı koruma sağlanmalıdır. Hamilelik, emzirme veya nörolojik hastalığı olan kişiler botoks enjeksiyonundan faydalanmamalıdır. Ayrıca botoks derin kırışıklıklara etki etmediği için botoks enjeksiyonunun sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için alanında uzman bir estetik cerraha ya da dermatoloğa gitmeniz tavsiye edilir.

Yazının Devamını Oku