Güncel Öztürk

Dudak Gençliğin Ve Güzelliğin Simgesidir!

22 Temmuz 2022
Güzel dudak denildiğinde her kültürde akla muntazam kıvrımlı, dolgun ve renkli dudak gelir.

Afrodit dudak şeklinde alt ve üst dudağın kalınlığı birbirine eşittir. Üst dudağın dolgunluğu azalmadan dudak kenarlarıyla birleşir. Hem dolgunluk hem şekil hem de renk açısından çarpıcı bir şekle sahiptir.

Üst dudağın tam ortasından bulunan eros yayı kıvrımı daha belirgindir. Dudak konturu dışa doğru hafif çıkıntı yapacak şekilde oldukça belirgindir. Ayrıca dudak pürüzsüz ve gergin olmalıdır.

Doğal olarak ince, düz ve kıvrımsız yapılı, asimetrik, yaş almaya bağlı olarak hacim ve şekil kaybı olan dudaklara uygulanabilir. Ayrıca dudaklarını daha dolgun ve şekilli hale getirmek isteyen kişilerin dudaklarına da yapılabilir.

Afrodit dudak dolgusu nasıl yapılır?

Yazının Devamını Oku

Yüz bölgesi gençleştirme izsiz yapılabilir mi?

22 Haziran 2022
Cildin doğal yaşlanma sürecinde göz, burun ve ağız çevresinde gözle görülür çizgi ve kırışıklıklar oluşur. Bunun yanı sıra ciltteki kolajen ve elastin kaybı da yanaklarda hacim kaybına neden olabilir.

Estetik cerrahide uygulanan enjeksiyon tedavileri, ameliyat veya iyileşme süresine gerek olmaksızın hacim kayıplarını geri kazandırabilir. Yanak ve çene büyütme bölgesindeki hacim kayıpları için oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Dolgu enjeksiyonu nedir?

Yanak, orta yüz ve çene dokularına doğrudan enjeksiyon için tasarlanan bu tedavi, vücutta doğal olarak oluşan bir şeker olan hyaluronik asitten oluşur. Hyaluronik asit, ciltte doğal hidrasyon ve hacim sağlar, yaşlanma süreci sonucunda yüzün çökmüş veya çukur görünen kısımlarını veya doğal anatomiyi düzeltir.

Dolgu malzemeleri nasıl etki eder?

Yazının Devamını Oku

Yanak estetikleri nelerdir?

27 Mayıs 2022
Yanaklarda en yaygın görülen estetik problemler genellikle boyut ve şekille ilgilidir. Yüzün genelinle oranla daha büyük ya da aşırı küçük yanak şikayetleri görülebilir.

Bu durumdaki yanaklar için günümüzde minimal cerrahi ya da cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi imkanları bulunur. Minimal kesilerle yanaklardaki fazla yağ alınabilir ya da enjeksiyon yöntemiyle yanaklara hacim kazandırılabilir. Yanak estetikleri yüzün ihtiyacına göre kişiye özel olarak planlanır.

Yanak küçültme estetiği

Yanakların doğal yapısında bukkal yağ yastıkları bulunur. Bu yağ yastıkları kilo aldıkça veya kişi yaşlandıkça yoğunlaşır ve tombul yanaklı bir görünüm ortaya çıkar. Biriken yağın eritilmesi zor olur. Yanaktan yağ alımı prosedürüyle bu sorun giderilebilir.

Ağzın içinden açılan bir iki santimlik minimal kesiler aracılığıyla yanaklardaki yağ fazlalıkları çıkarılır. Prosedür yaklaşık bir saat sürer ve genel anestezi ya da bilinçli sedasyon yani lokal anestezi altında yapılır. Bu sayede hasta operasyon süresince hiçbir şey hissetmez. Ağrısız bir operasyon olmasının yanı sıra iyileşme süreci de oldukça kısa olur. Kesiler ağzın içerisinden açıldığı için dışarıdan görünen bir yara izi kesinlikle oluşmaz. Yanaktan yağ alma estetiği bir ayaktan tedavi prosedürüdür hasta aynı gün genellikle evine gider. Birkaç gün çiğneme hareketi yaparken çiğneme kaslarında hafif ağrı hissedilebilir. Prosedürün kesin sonuçlarının ortaya çıkması birkaç hafta sürebilir.

Yazının Devamını Oku

Baharda enerjinizi artıracak estetikler

28 Nisan 2022
Bahar mevsiminin getirdiği enerjiyi içinizde ve bedeninizde hissedebilirsiniz. Böylece yaz mevsimini de daha enerjik karşılayabilirsiniz.

Bahar aylarına daha enerjik girmek için minimal botoks, ışık dolgusu, kaş kaldırma, dudak dolgusu ve saç botoksu gibi estetik tekniklerden faydalanılabilir. Mimik kırışıklıkları, gözaltı morlukları, kaş düşüklükleri, dudaktaki hacim eksiklikleri ve sönük saç sorunları ameliyatsız uygulamalar ile giderilebilir.

Ameliyatsız burun estetiği

Sıvı rinoplasti ile burun küçültme dışındaki diğer bütün estetik sorunlar ameliyatsız olarak tedavi edilebilir. Burun kemeri, burun deliği asimetrisi ya da burun ucu düşüklüğü gibi sorunlar birkaç dakika içinde ameliyata gerek olmaksızın düzeltilebilir.

Kırışık tedavisi

Yazının Devamını Oku

Ameliyatsız çene küçültme estetiği mümkün!

16 Mart 2022
Masseter kas hipertrofisi, masseter kasın genişlemesidir ve çene açısında sert, kare bir görünüme katkıda bulunabilir. Güçlü ve çene köşesi erkekler için istenen bir görümken, kadınlar için sert ve erkeksi bir görünüme neden olabilir. Masseter kas çiğneme sırasında aktive olan kaslardan biridir. “Mandibula açısında” veya “çenenin açısında” bulunur.

Masseter kas hipertrofisi, masseter kasın genişlemesidir ve çene açısında sert, kare bir görünüme katkıda bulunabilir. Güçlü ve çene köşesi erkekler için istenen bir görümken, kadınlar için sert ve erkeksi bir görünüme neden olabilir. Masseter kas çiğneme sırasında aktive olan kaslardan biridir. “Mandibula açısında” veya “çenenin açısında” bulunur.

Günümüzde çene kası küçültme, ameliyata gerek olmaksızın, botoks enjeksiyonu ile ortalama 15 dakika içinde gerçekleştirilebilir. Botoks, bu kasları gevşetmek ve alt yüzün görünüşünü yumuşatmak için kullanılır.

Botoks ile küçültülen çenenin etkisi ne kadar sürer?

Botoks ince çizgiye neden olan yüz kaslarını gevşetmek için kullanıldığında, maksimum etki 7-10 gün içinde görülür. Botoks, masseter kas hipertrofisini azaltmak için kullanıldığında, maksimum etki 3 ay boyunca görülmez. Botoksun etkisi 3 ay içinde aşama aşama ortaya çıkar. Sonuçlar 9 aya kadar sürebilir. Eğer sonuçların koruması istenirse, her 6 ayda bir enjeksiyon işlemi tekrarlanmalıdır.

Botok enjeksiyonundan sonra massetter kası zayıflatılarak çenenin genişliği daraltılır. Bu sayede yüzün daha oval ve yumuşak görünmesi sağlanır. Bu operasyon için en uygun adaylar, çiğneme kaslarının kalınlığı nedeniyle yüzü geniş görünen ve çenesini küçültmek isteyen kişilerdir. Burada en önemli nokta çiğneme kaslarının genişliğidir.

Yan etkisi var mıdır?

Nadir görülse de geçici çiğneme problemleri zaman zaman ortaya çıkabilmektedir. Enjeksiyon uygulamasından sonra kısa bir süre, geçici olarak çene bölgesinde hassasiyet hissedilebilir. Ancak bu hassasiyet normal hayatın kesintiye uğramasına yol açmaz. Kişi operasyondan hemen sonra normal hayatına varsa arabasını kullanarak bile gidebilir.

İyileşme sürecine ihtiyaç olmaması, çok kısa süre içinde uygulanabilmesi ve belirgin bir operasyon izine sahip olmaması özellikleri ile öğle yemeği arasında bile uygulanabilir. Sonuçlarının kalıcı olmadığı, kullanılan malzemenin özelliğine göre etkilerinin 6 ay ile 2 yıl arasında sürebilir.

Yazının Devamını Oku

Bişektomi ile yanak inceltme estetiği

7 Mart 2022
Estetik cerrahide yanaklardaki aşırı yağ fazlalıkları bişektomi tekniği ile alınarak azaltılabilir. Yanaktan yağ alma estetiği minimal invaziv içeren bir tekniktir. Ve prosedür yanakta iz bırakmayacak şekilde ağzın içerisinden gerçekleştirilir.

Yüz bölgesi, yaşlanmaya ya da kilo almaya bağlı olarak zamanla aşırı derecede yağlanabilir. Bişektom, ile yanaktaki aşırı yağlanma giderilerek yüzün konturu yeniden şekillendirilebilir. Yüz gençleştirme ve inceltme estetiği prosedürlerinden birisi olarak estetik cerrahide kullanılan bir yaklaşımdır.

Yanakların doğal yapısında bukkal yağ yastıkları bulunmaktadır ve kişi yaşlandıkça bu yağ yastıkları yoğunlaşır ve tombul yanaklı bir görünüm ortaya çıkar. Bu biriktikten sonra kaybedilmesi zor olan bir yağ alanıdır. Yanaktan yağ alımı prosedürü işte bu bukkal yağ yastıklarını hedef alır. Tüm tıbbi prosedürler gibi riskleri ve iyileşme süresi vardır.

Daha estetik yanaklar için…

Yanaktan yağ alımı ile hedeflenen alan yanak içinde bulunan bukal yağ yastığıdır ve ağzın iç kısmından küçük insizyonlar açılır. Ardından yanaklardaki aşırı yağ birikimi çekilerek alınır. Prosedür yaklaşık bir saat sürer ve genel anestezi ya da bilinçli sedasyon yani lokal anestezi altında yapılır.

Yanaktan yağ alımında uygulanan teknik ve kişinin genel cilt yapısına göre iyileşme süreçleri farklılık gösterir. Birkaç gün çiğneme hareketi yaparken çiğneme kaslarında hafif ağrı hissedilebilir. Prosedürün nihai sonuçlarının ortaya çıkması birkaç hafta sürebilir. Yanaktan yağ alımı işleminin sonuçları kalıcıdır. İyileşme süreci kısa, hasta memnuniyeti yüksek bir operasyondur.

İyileşme sürecinin daha hızlı geçmesi için operasyondan önce sigara ve alkol tüketimini en az bir hafta boyunca kesmek gerekir. Operasyondan önce aspirin gibi kan sulandırma özelliği olan ilaçların kullanılmaması gerekir.

 

Yazının Devamını Oku

Boyun gençleştirme estetiği nedir?

25 Şubat 2022
Boynun kutanözü olarak da adlandırılan platizma kası, farklı yüz ifadelerini gerçekleştirmeye yardımcı olan yüz kaslarından biridir. Platizma hareketleri gerçekleştirildiğinde boyun derisinde bir dizi kırışıklık oluşur.

Boyun ve çene bölgemizi düşündüğümüzde ilk akla gelen gıdı çeneyle savaşmaktır. Platizma yakından çift çene ile bağlantılıdır.

Kişi yaşlandıkça boyun bölgesindeki cilt gevşeme eğilimi gösterir ve kilo kaybı olursa daha da kötüleşen sarkma görüntüsü verir. Belli durumlarda sarkıklık sadece boynun ön tarafında mevcuttur. Çeneden boyuna iki dikey kıvrım oluşturulur. Bu durumda boyun germe gerekli olmayacaktır ancak platizma kasının estetik ameliyatı veya boyun gençleştirme veya platizmanın askıya alınması denen işlem yapılabilir. Bu durumda cilt alınmayacak ancak boyun üstündeki platisma kasları gerilerek kıvrımlar ortadan kaldırılabilir.

Kişi yaşlandıkça boyun bölgesindeki cilt gevşeme eğilimi gösterir ve kilo kaybı olursa daha da kötüleşen sarkma görüntüsü verir. Boyun gençleştirme ile Çift çene veya gıdı ortadan kaldırılır. Mandibular arkın tüm çizgisini yeniden tanımlanır. Boyunda genç bir görünüm sağlar.

Nasıl yapılır?

Operasyon çene altından küçük bir kesi ile gerçekleştirilir ve doğal bir sonuç elde etmek için liposuction ile birleştirilebilir.

Operasyon 1 saat 30 dakika sürer. Lokal ya da genel anestezi uygulanabilir. Enflamasyonun geçmesi 1 veya 2 hafta almasına rağmen, sonuçlar müdahaleden hemen sonra görülebilir.

İyileşme süresi hafif geçer. Birkaç gün içinde sosyal ya da iş hayatınıza katılabilirsiniz. Ameliyat sonrası dönem ağrılı değildir, hafif ağrı kesiciler rahatlama sağlar. Ağrıları azaltmak için ilk günlerde bölgeye soğuk uygulama yapılması ve başın hafif yüksekte yatması tavsiye edilir. Bir ay fiziksel aktivite yapılmamalıdır.

Yazının Devamını Oku

20'li, 30'lu, 40'lı yaşlar için botoks rehberi

2 Şubat 2022
Yapılan anketlere göre botoks enjeksiyonu hem kadınlar hem de erkekler için en yaygın uygulanan cerrahi olmayan işlemdir. Botoks uygulamasında her on yılda bir kişinin ihtiyaçları değişebilir.

20'li yaşlarda: Kırışık oluşumu önlenebilir

Önleyici botoks, yaşlanmanın başlamadan önce yavaşlatılması anlamına gelir. Kırışıklığa neden olan yüz kasları, daha az hareket etmek üzere eğitilebilir, bu da kırışıklıkların oluşmasını önler. Estetik görünümünü korumak isteyen gençler kırışığı oluşmadan engellemeyi tercih edebiliyor.

30'lu yaşlarda: İnce çizgiler giderilebilir

Otuzlu yaşlar; genellikle birçok kişisel ve kariyer dönüm noktasıyla izler bırakır. Kaşların arasında gelişen ince çizgileri görülmeye başlanabilir. Her 3 ila 6 ayda bir düzenli olarak nöromodülatör enjeksiyonları uygulaması, bu sinir bozucu 11'lerin gelişimini yavaşlatmaya, yumuşatmaya ve derinleşmelerini önlemeye yardımcı olabilir.

Çok az ya da hiç kesintiye uğratmaması, iz oluşmaması, sonuçların hemen görünür olması, etkili ve güvenilir bir işlem olması en yaygın avantajlar arasındadır.

40'lı yaşlarda: Kaz ayakları yok edilebilir

40'lı yaşlarda, çoğu kişide, göz çevresinde kaz ayakları ortaya çıkar. Alında yatay çizgiler ile beraber ağız kenarlarında da çizgiler oluşabilir. Botoks ile tüm bunların tedavisinin yanı sıra derin çizgiler için kişiye dolgu enjeksiyonu da uygulanması gerekebilir.

Araştırmalar, insanların işgücünde rekabetçi kalmak ve hissettikleri kadar genç görünmek için estetik prosedürlere başvurduğunu ortaya koyuyor. Ancak doğal görünüm endişesi ile birçok kişin estetik cerrahiye başvurmuyor.

Yazının Devamını Oku