Adil Yıldırım

Yaz Aşkını Nasıl Bulursun?

5 Ağustos 2019
Warren Buffet şöyle demiş: “Eğer bana hangi hisse yükselecek diye soran her insandan bir dolar alsaydım, servetimin on katını kolaylıkla kazanırdım.”

Bana en çok sorulan sorudur: “Doğru adamı nerede bulabilirim?”

Zaman o kadar büyük bir hızla akıp gidiyor ki, geçtiğimiz günlerde ağustos ayına girmiş olduğumuzu tesadüfen fark ettim! Malum yaz mevsimi sadece iki ay sürüyor ve yaz bitmeden sizlerle bu yazıyı paylaşmak istedim.

Yaz aşkını nerede bulabilirsin?

Öncelikle aşkı bulma tabirini biraz netleştirelim. Kimi insanlar için aşk bir an evvel evliliğe varması gereken bir ilişkidir; çünkü evde aile baskısı ve annesinin sürekli torun muhabbeti açması bazı kadınlar üzerinde büyük bir baskı oluşturmaya başlar. Sadece bu baskıdan kurtulmak için bile önüne çıkan ilk adamla hesapsız kitapsız evlenen kadınlarla bireysel çalışmalar yaptığım için bu durumu gayet yakından gözlemleme fırsatı buldum.

Bunun dışında, aşk deyince bunu heyecan olarak gören ve bu heyecanı yaşayarak varlığını tüm hücrelerinde yeniden hissetmeye ihtiyaç duyan insanlar olabilir. Aşkı bulmak her insan için farklı duygular ifade edebilir. Bana soracak olursanız yaşadığını hissetmektir. Tam olarak kendini gerçekleştirmek ve yaşadığını tüm hücrelerinde hissetmek.

Bu durumda, aşkı bulabilmek adına öncelikle sizin için hangi duyguyu ifade ettiğini belirlemeniz gerekiyor. Hangi duyguyu yaşamak istiyorsunuz?

Örnek vermem gerekirse; diyelim ki sizin için aşk evliliktir. O zaman bunu sosyal medyada ararken acaba vakit kaybediyor olabilir misiniz?

Evlenilecek insanı sosyal medyada aramak ne kadar mantıklıdır?

Yazının Devamını Oku

İlişkide İlgisini Kaybeden Erkek Arkadaşına Nasıl Davranmalısın?

29 Temmuz 2019
Herkese merhabalar. Umarım sıcak yaz günlerini neşeyle ve aşk ile geçiriyorsunuz.

Geçtiğimiz yazılarımda ilginizi çeken bir erkek ile diyaloğa girebilmenin yollarına değindim. Malum yaz aylarındayız ve yazlık mekanlarda yeni insanlarla tanışmanın ve yaz aşklarına yelken açmanın tam zamanı. Bunun için kolaylıkla sosyalleşebilmek ve eğer mümkünse ilk sinyali tanışmak istediğiniz erkeğe yollayabilmek son derece önemli. Mahmure ailesine katılır katılmaz ilk iki yazımda bu konuda sizlerle etkili yöntemleri paylaştım.

Öte yandan bu tanışma ve yeni başlangıçlar, hayatınızda mutlu ilişkiye doğru atılan bir adımdır ancak maalesef garantisi yoktur. Bilindiği üzere erkeklerin ilgisi bir süre sonra azalır ve ilişkiden kopmaya başlar, özellikle sosyal medya üzerinden diyaloğa geçmeye alışmış erkeklerin dikkati başka kızlara kayabilir. Sosyal medya üzerinden tanıştığınız bir adamın aynı ilgi ve alakayı başka kadınlara da gösterebileceğini bir an olsun unutmayınız.

Bu küçük hatırlatmanın ardından asıl konumuza geçelim: bir erkek ile tanıştınız ve bir süre ilişkinizde her şey yolunda gitti. Zamanla soğumaya başladığını ya da size saygısızca davrandığını hissettiniz. Bu durumda tam olarak ne yapmanız gerekir?

Erkek arkadaşınızı yeniden ilişkiye bağlamanın yöntemini sizlere bu sayıda aktaracağım, yıllardır bu konuda bana çok sayıda soru gelir ve birebir çalıştığım bireysel danışanlarım ile yıllar öncesinde denemeye başladığımız bu yöntemin yüzlerce erkek üzerinde başarılı olduğunu gördüm. Dolayısıyla ilişkinizde zaman içerisinde işler kötü gitmeye başladığında siz de pekala bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

İlişkiden kopan erkeğe karşı uygulamanız gereken yöntem üç aşamadan oluşuyor:

1) Önce sınırı çiz. Bu konuya özellikle değinmek istiyorum: bir kadının ilişkisinde başarılı olması için standartlarını ve sınırlarını ortaya koyması gerekir çünkü erkek düşünce sistemine göre beyan edilmemiş sınırlar zaten dikkate alınmaz. Yani eğer siz hoşunuza gitmeyen durumları ve onun dikkat etmesi gereken noktaları ilişkinin en başında ona söylemezseniz bu durumda erkek kendisini hiçbir eyleminden sorumlu tutmaz. Erkek beyninde “suç ve ceza” vardır; hangi davranışların ona ceza getireceğini mutlaka bilmesi gerekir. Bazen bir kadın uzun süreli yalnızlıktan sonra kendisine ciddi duygular hissettiren bir erkek ile karşılaşır ve daha ilişkinin başında onu ürkütmemek için gördüğü hatalı davranışları görmezden gelir. Bu durumda erkek şöyle düşünür: “yaptıklarıma ses çıkarmadığına göre her şey yolunda!” Dolayısıyla erkeğin gittikçe kötüleşen davranışları birlikte olduğu kadını iyice zorlamaya başlar ve kadın bu durumdan nasıl çıkacağını kestiremez. İşte eğer bu noktadaysanız yapmanız gereken aniden iletişimi kesmek. Evet, yanlış okumadınız; aniden iletişimi kesin. Sakın onu engellemeyin veya silmeyin, sadece aramalarına cevap vermeyin ve ona sadece şu mesajı gönderin (lütfen hiçbir kelime eklemeyin, tamamen erkek beynine göre oluşturduğum bir mesajdır): “şu anda müsait değilim, uygun zamanımda seni arayacağım.” Aniden bu mesajı alan erkek durumu başta kavrayamaz ve birkaç defa aramaya devam eder ancak kadın cevap vermedikçe erkeğin merakı ve öfkesi büyür.

Sonrasında ikinci adıma geçmelisiniz;

Yazının Devamını Oku

Senden Hoşlanan Bir Erkek Hangi Sinyalleri Verir?

23 Temmuz 2019
Herkese merhabalar. Umarım temmuz ateşini aşk hayatınızda da yaşıyorsunuz.

Yaz aşklarının yeri ayrıdır ve insanın yaz aylarında yaşadığı ilişkiler onda hayatı boyunca sürecek izler bırakabilir. Bunda mevsimsel faktörler de vardır; puslu ve yağmurlu bir kışın ardından bahar aylarında yeniden doğuşu yaşayan ruhumuz yaz aylarında ise tüm benliğiyle aşkı bulmaya çalışır.

Aşkı bulmak derken, kimi zaman bir kadın aşkı bulduğunu zanneder oysa tek bulduğu vahşi bir sırtlandır! Cinsel açlığını 'yoğun ilgi' göstererek gizlemeye çalışan sırtlan erkekler temmuz ve ağustos boyunca tüm yazlık mekanlarda karşınıza çıkabilirler, lütfen bu konuda dikkatli olunuz. Bazı mekanların kapısına “Dikkat sırtlan çıkabilir” yazısı konulsa sizce de çok daha iyi olmaz mıydı?

Sizinle iletişime geçen ve yoğun ilgi gösteren bir erkeğin sırtlan olduğunu ve cinselliğin ardından ortadan kaybolacağını, size gösterdiği ilginin derecesinden rahatlıkla anlayabilirsiniz. Diyelim ki Bodrum’da gece kulübünde bir erkek ile tanıştınız ve telefonlar alındı. O gece mekandan ayrıldıktan sonra sabaha kadar sizinle mesajlaştı. Sonra sabah günaydın mesajları, olabilecek en romantik sözler, daha dün gece görüşmüşken “Haydi öğle yemeğini birlikte yiyelim” teklifleri, yani sürekli nefes aldırmadan size gösterdiği yoğun ilgi baş döndürücü olabilir ancak kabul edelim ki gerçekçi değildir. Hukuki tabirle belirtecek olursak; “hayatın doğal akışına aykırıdır.” Bir erkek bu kadar üstelediğinde ve acele ettiğinde şu noktaya dikkat etmelisiniz; 'cinsellikle ilgili espriler yapılmaya başlandı mı? Sürekli olarak konu oraya geliyor mu?'

Erkekler, özellikle de sırtlan familyasından olanlar şu bilgiye sahiptirler: 'kadınlar ilgiyi severler' ve onların tüm stratejisi tam da bu bilgi üzerine kurulmuştur. Yoğun ilgi, sürekli onu düşündüğünü gösteren mesajlar ve kısa zamanda cinselliği yaşamak için kadın beynine yollanan sübliminal espriler.

Gerek youtube kanalımda gerekse Instagram üzerinden “Bu tip erkeklere karşı nasıl davranmalıyım?” sorusu bana sürekli gelir. Bu satırları yazarken sizlere bu konuda şu bilgiyi vermeliyim; sırtlan erkekler evet çok yoğun ilgi gösterirler ancak onların gerçek yüzünü anlamak ve ciddiyetlerini ortaya çıkartmak aslında beş harfli bir formüle bakar: SABIR.

Otuz gün formülümü çeşitli kanallarda belirttim burada tekrar etmekte fayda var; bir erkeğin sizinle ilgilenmesi güzeldir ancak ideal olanı bunu istikrarlı bir şekilde yapmasıdır. Sırtlanlar sabırsızdır ve genelde ilgileri yirmi bir gün ila otuz gün arasında sona erer. Amaçları tanıştıktan sonra bir ay içerisinde kadınla cinselliği yaşamaktır. Siz bu süreyi ne kadar uzatırsanız erkeğin ciddiyetini anlamak açısından o kadar tedbirli olursunuz. Bu arada size ilgi göstermeye ve görüşmeye devam ediyorsa o zaman bu adamın tek derdi cinsellik değildir; sizden gerçekten hoşlanıyor ve değer veriyor olabilir.

Günümüzde gittikçe artan sırtlan popülasyonunu bir kenara bırakacak olursak; gerçekten ilgilenen bir erkeğin verdiği diğer sinyaller nelerdir?

Yazının Devamını Oku

Hoşlandığın Bir Erkekle Nasıl Diyaloğa Girersin?

11 Temmuz 2019
Herkese merhaba. Bu satırları yazmak heyecan verici çünkü bundan sonra sizlere bu sayfadan seslenecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mahmure.com ailesine katılmak ve kadın dünyasına buradan seslenmek muazzam güzel bir duygu.

Sizlere bu güzel haberi verdikten sonra, yaz mevsimine girdiğimiz bu günlerde bana en çok gelen sorulardan bir tanesine yanıt vermek ve bu şekilde belki de yepyeni tanışmalara vesile olmak istiyorum. Yaptığım işin en güzel yanı da bu aslında; “sizin taktiklerinizi uygulayarak yeni birisiyle tanıştım”, “ilişkimdeki sorunları çözdüm” ve hatta “boşanma kararından vazgeçtik Adil Bey” şeklinde bana gelen yorumlar beni dünyanın en mutlu adamı yapıyor.

Şimdi gözünüzün önünde bir sahne açın; Bodrum’da bir kumsaldasınız, şemsiyenin altında keyifle güneşlenirken aynı plajda yirmi metre sağınızdaki bir adamın dikkatle size baktığını görüyorsunuz. Emin olmak için birkaç defa o yöne baktınız ve her defasında bakışlarınız karşılaştı. İyi de bu adam gelip konuşmuyor ve siz de tam olarak nasıl sinyal vereceğinizi bilmiyorsunuz.

Tam olarak ne yapmalısınız?

Hetero bir erkek hamle yapmadan önce ilgilendiği kadından yeşil ışık bekler. Sırtlanlar bu sınıfa girmiyorlar çünkü onlar sinyal almadan hatta kırmızı ışıkta bile kızla gidip konuşurlar çünkü günde ortalama altmış beş ile seksen arasında kıza yürüdükleri için (sosyal medyanın engin düzlüklerinde umarsızca avlanırlar) trafikte ışıklara bakmadan sürekli önlerine gelen her kadın ile şanslarını denerler. Adil Yıldırım Geographic kanalında sıklıkla bahsettiğim sırtlanları bir kenara bırakacak olursak ve bundan yüz sene öncesine döndüğümüzde sokakta yürüyen bir kadın arkasından onu takip eden adama mendilini yere düşürerek sinyal verirdi. Belki bugün şartlar değişti ancak erkeğin kadından yeşil ışık alma ihtiyacı değişmedi. Erkeğin reddedilme korkusu sona ermediği sürece bu sinyal konusu tanışmalarda rol oynamaya devam edecektir.

Bu kısa bilgileri sizinle paylaştıktan sonra, kumsalda erkeğe nasıl sinyal verebileceğinizi bir an düşünelim. En pratik yolu şudur; onun yanına gidin ve şemsiyenizi işaret ederek “Pardon sizden bir iyilik isteyebilir miyim? Ben bardan içecek bir şeyler alacağım bu arada birkaç dakika için eşyalarıma göz kulak olabilir misiniz?” diye sorun. Bu yeterli bir sinyaldir. Normalde bir erkeğe bu kadar sinyal verdiğinizde “diyalog yükünü” üstlenir ve siz geri döndüğünüzde bırakın basit bir diyalog kurmayı, Dostoyevski romanlarının edebi analizine kadar sizinle sohbet etmeye hazırdır. Zaten ana nokta şurası; siz birkaç dakika uzaklaşarak onu düşünceleriyle baş başa bırakıyorsunuz ve bu arada o da döndüğünüzde sizinle ne konuşacağını kafasında toparlıyor.

Peki bu kural sadece kumsalda mı geçerlidir? Elbette hayır.

Şu anda bu yazıyı kumsalda okuyan dostlara selam olsun; bu kural örneğin kafelerde veya buna benzer sosyal ortamlarda da geçerlidir. Örneğin bir kafede yanınızdaki masaya oturan adamla tanışmak istediğinizde aynı şekilde eşyalarınıza birkaç dakika bakmasını rica ederek sohbet fırsatı verebilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

İlgisiz Erkeklere Karşı Nasıl Davranmalısınız?

21 Haziran 2019
Kadını ilişkide ayakta tutan birlikte olduğu adamın gösterdiği ilgidir. Kadınlar ilgiyi muazzam derecede severler ve ilişkide olsun evlilikte olsun her zaman ilk sıraya koyarlar. Bir kadın, bana ilgisiz davranıyor dediği anda o ilişkide alarm zilleri çalmaya başlamıştır.

Peki başlarda ilgi gösteren bir erkek neden zamanla ilgisini kaybetmeye başlar?

İki ana sebebi vardır ve alt başlıkları vardır;

1) Sırtlan erkek diye tabir ettiğim ve adeta benimle özdeşleşmiş bu erkek tanımına girenler, kadınla cinsellik yaşadıktan sonra ilgilerini kaybederler ve yeni hedeflere yönelirler. Bunların amacı maksimum sayıda kadınla yatmaktır ancak bunu neden istediklerini bile tam olarak bilmezler. Eğer cinsellik sonrası ilgi azalıyorsa, cinselliği hemen kesin ve adama ara vermeyi teklif edin. Belki akıllanır belki de uzaklaşır; ama sizin tarzınızı da görmüş olur...

2) İlişkiye ciddi yaklaşan adamlar da ilgilerini kaybedebilirler ancak sevdikleri için bitirmek de istemezler, peki ya sebepleri ne olabilir?

2a) Farkında olmadan işiyle veya ailesiyle ilgili kötü bir espri yaparak gururunu incitmiş olabilir misiniz?

2b) Aşırı kontrol ve kıskançlık bazı erkekleri ürkütür ve ilgisini kaybetmesine neden olabilir.

2c) Başlangıçta sevdiğiniz adamı zamanla değiştirmeye çalışırsanız, kendisine müdahale edilmesinden rahatsız olabilir.

Yukarıdaki üç maddeyi farkında olmadan yaptıysanız, bu konuda “yanlış anlaşılma olduğunu” ve “konuyu uzatmadan kapatmak gerektiğini” ona hatırlatın...

Yazının Devamını Oku

Bir Erkeği Tanımak İçin Ona Sormanız Gereken 4 Soru

21 Haziran 2019
Son dönemde karşıma en çok çıkan konuların başında, flört ettiği adamın evli olduğunu öğrenip depresyona giren kadınlar geliyor. Daha da kötüsü, erkeğin bu duruma cevabıdır; ama sen evli olup olmadığımı sormadın ki hayatım!

Baskın hırsız ev sahibini sustururmuş derler...

Yine de en doğrusu, ciddi ilişki isteyen bir kadının tanıştığı adama ciddi sorular sormasıdır;

1) Senin bir kadında aradığın ilk özellik nedir?

Eğer yanıtı fiziksel özellikleri içeriyorsa, kesinlikle kısa vadeli cinsel ilişki arayan bir adamla karşı karşıyasınız. Eğer karakter, tarz, iyi niyet gibi cevaplar veriyorsa o zaman bu adam ciddi olabilir...

2) Bir kadında en sevmediğin özellik nedir?

Bu soruya vereceği cevap “bana hizmet etmemesi” gibiyse o zaman bu adam egoist ve kendisine hizmetçi arıyor; ancak eğer dedikodu yapması diyorsa o zaman bu adam karaktere önem veriyor...

3) Ciddi bir ilişki senin için ne ifade ediyor?

Anlatsın bakalım ciddi ilişkiye bakış açısını...Tabi hemen şunu söyleyebilir; ben paylaşım istiyorum ciddi ilişki istiyorum demedim ki!?

Yazının Devamını Oku