Geriİyi Yaşam Unutkanlığa Paydos
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Unutkanlığa Paydos

"Unutkanlığın bir hastalık olmadığını bildiren uzmanlar, yoğun iş temposundan sıyrılarak beyni dinlendirerek unutkanlığın gidilebileceğini bildiriyor."

Yoğun iş temposundan kaynaklanan unutkanlığı gidermek için beyninize dinlenme fırsatı verin. Unutkanlığın hastalık olmadığını, korkulmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bazı pskilojik problemlerin unutkanlığa neden olduğuna dikkat çekiyorlar. Uzmanlar, bazı olayların ise hatırlanmak istenmediği için unutulduğunu belirtiyorlar.

Yine uzmanlara göre,

"Bazı insanlar geçirdikleri kötü anı atlıyor, unutuyor. Seçici unutkanlıklar var. İnsanlar kendilerini rahatsız eden olayları hatırlamak istemiyor. Buna organizma direnci deniyor. Hoşunuza gitmeyeni unutabilmek gibi."

Bazı unutkanlıkların ise beyin hasarından kaynaklandığını söyleyen uzmanlar, yaşlılık bunaması ile unutkanlığın karıştırılmaması gerektiğini belirtiyorlar ve insanların erken yaşta bunama korkusu içinde olduklarını, bunların çoğunun alzheimer olmadığını, günlük yaşam koşullarının unutkanlığa neden olduğunu vurguluyorlar.

Uzmanlar, önemli olayların unutulmayıp, ancak rutin olayların unutulduğunu ve aktif olarak çalışıp kişilerarası iletişimi çok olan insanlarda unutkanlığa daha çok rastlandığının üzerinde önemle duruyorlar.

Meslek grubu olarak ise unutkanlık daha çok gazeteci, doktor, avukat, siyasetçilerde görülüyor.

Ayrıca çalışma temposu ve iletişim artması da unutma oranını artıran etkenler arasında. Unutmamak için ise tutulan notları da sakıncalı bulan uzmanlar, bunun beyni tembelleştirdiğini belirtiyorlar.

False