Mahmure

Mahmure

Yaşam

Enfes Lezzetleriyle Selçuk Baltacı Gümüşlük'te!

Enfes Lezzetleriyle Selçuk Baltacı Gümüşlük'te!

İstanbul'un sevilen mekanlarında işletmecilik yapan ve özellikle Beyoğlu müdavimlerinin yakından tanıdığı Baltacı, artık Gümüşlük'te...

Planet Mutfak'ta yayınlanan "İnce Hesap" adlı programıyla tanıdığımız genç şef Selçuk Baltacı, ekranda gördüğümüz leziz tariflerini ve daha fazlasını Bodrum, Gümüşlük'e taşıdı. Yıllardır İstanbul'un sevilen mekanlarında işletmecilik yapan ve özellikle Beyoğlu müdavimlerinin yakından tanıdığı Baltacı, kısa süre önce Gümüşlük'e yerleşti.

Yakında yayına girecek olan yeni programının çekimlerini de Gümüşlük'te tamamlayan Baltacı, yakın arkadaşlarıyla beraber işlettikleri ve tarzını "sağlıklı, gurme fast food" olarak tanımladıkları "Kulübe" adlı mekanda, lezzet meraklılarına keyifli alternatifler sunuyor. Mönüde sabit olarak, burgerler, değişik soslarla hazırlanan, peynir dolgulu sosisliler, çeşitli dürümler ve çorbalar bulunuyor. Özellikle, 180 gr. köftesi ve nefis sosuyla Kulübe Burger, adı kulaktan kulağa yayılarak, kendi çapında bir efsaneye dönüşmüş durumda.
Bunların yanında, her gün yerel pazarlardan seçtikleri taze ve doğal ürünlerle hazırlanan zeytinyağlılar, sebze yemekleri, salatalar, börekler, sıcak-soğuk sandviçlerle ekmek üstleri ve meze türleri de günlük olarak, hem hafif şeyler atıştırmak isteyen hem de vejetaryen misafirlerin beğenisine sunuluyor. Üstelik burgerlerle sosislilerde kullandıkları ve yemeklerin yanında ikram ettikleri ekmekleri de her gün kendileri yapıp, taze taze servis ediyorlar. Yemeklerle beraber, taze sıkılmış meyve suları, ev yapımı çilekli limonata ve pancarla lezzetlendirilmiş ayran da oldukça rağbet görüyor.

Haftada bir yaptıkları barbekü gecelerinde ise, özel soslu kanatlar, değişik şekillerde marine edilmiş çeşitli etler ve sebzelerle, klasik mangal keyfine kendi tarzlarını katıyor, misafirlerini bir aile yemeği havasında, neşeyle ağırlıyorlar. Tabii ki bu kadar yemeğin üstüne, tatlıdan bahsetmeden geçilemiyor. Taze meyvelerle yapılan hafif, sağlıklı ve ferahlatıcı tatlıların yanında, müdavimler arasında bağımlılık yaratan damla sakızlı-muz likörlü tiramisu, en özel lezzetlerden biri olarak mönüdeki yerini buluyor.

Kulübe, yemeklerinin lezzet ve kalitesi dışında, Selçuk Baltacı ve arkadaşlarının sıkı birer hayvansever olmaları dolayısıyla hayvan dostu bir işletme anlayışı benimsemesi bakımından da oldukça takdir topluyor. Okaliptus ve mimoza ağaçlarının altında, denize nazır yemek yemek ve keyif yapmak isteyenler için Kulübe, öğle saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar mutfağını açık tutuyor.

924
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.