GeriSeyahat Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Jüri üyelerimize romantizmi doruklarda yaşayabileceğimiz saklı cennetleri sorduk. Fransa’nın büyüleyici şatolarından Toskana’nın nefes kesen günbatımına aşkın en saf halini hatırlatan yerler önerdiler. Sevgilinizle unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz tarihi sokaklar, gizli bahçeler, şatolar ve büyülü atmosferlerle dolu bu öneriler kalbinizi çalacak.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Balonda romantizm tazeleyin

1. Kapadokya-Nevşehir, Türkiye

Ebru Erke “Her mevsimi ayrı güzel ama karlar altında kalan peribacaları çok daha romantik. Uçhisar bölgesinde konaklamak ilk tercihiniz olabilir. Eğer hava açıksa sımsıkı giyinip sabahın erken saatlerinde büyüleyici vadilerin üzerinde bir balon turu yapın. En iyi yemek alternatifleri için de şef Ömür Akkor’un danışmanlığını yaptığı Nahita ve şef Mehmet Gök’ün sahibi olduğu Reserved restoranlarına uğrayın” diyor. Kapadokya 4 jüri üyemizin seçimi.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Şatolar diyarında unutulmaz anlar
2. Loire Vadisi, Fransa

Doğal güzellikleri, sakin atmosferi ve etkileyici manzarasıyla Loire Vadisi çiftler için ideal bir ortam sunuyor. Sarp kayalıkları ve tarihi yapıları size bir masal diyarında olduğunuzu düşündürebilir. Vadi için Saffet Emre Tonguç “Onlarca birbirinden zarif şatonun bir arada olduğu, her mevsim ayrı güzel, ayrı romantik olan Loire Nehri ve civarı tarih boyunca soylular dünyasına ev sahipliği yapmış” diyor.
Serda Büyükkoyuncu da Loire Vadisi’ni tavsiye ediyor.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Şömine başında kış masalı
3. Bolu, Türkiye

Sevgililer Günü için mükemmel bir kaçış noktası arıyorsanız Burcu Gürtürk Kadak ve Burak Özberk’in önerisi olan Bolu’ya yolunuzu düşürebilirsiniz. Abant veya Gölcük gibi göz alıcı göllerin etrafında romantik bir yürüyüş yapıp mis gibi havayı soluyabilirsiniz. Geceyi de Bolu ormanları içinde saklı butik otellerden birinde geçirebilirsiniz. Şömine başında sıcak kahvenizi yudumlayarak sevgilinizle bir kış masalı yaşayabilirsiniz.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Büyüleyici sokaklarda kaybolun
4. Prag, Çekya

14 Şubat haftası Prag’ın romantik köşelerini keşfetmek için ideal bir zaman. Petřín Tepesi’ne çıkıp şehir manzarasının tadını çıkarırken aşkınızı ifade edebileceğiniz mükemmel bir an yakalayabilirsiniz. Eski Şehir Meydanı, Charles Köprüsü, Kafka Müzesi şehrin en önemli turistik durakları. Sevgilinizle şehrin sokaklarında kaybolmak en güzeli. Nehrin kenarında, kuğular eşlinde günü batırmayı da ihmal etmeyin. Burcu Gürtürk Kadak ve Canan Demiray’ın önerisi.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Beyaz düşler sizi bekliyor
5. Kars, Türkiye

Aynur Tattersall “Kar ve devasa bir şömine, romantik bir Sevgililer Günü için aradığınız her şeyi sunabilir. Eğer 14 Şubat’ı Türkiye’de geçirmeye karar verirseniz ilk tercihiniz Kars olabilir. Bu şehir yağan karla birlikte tam bir peri masalına dönüşüyor. Siz de benim gibi kaymayı seviyorsanız mutlaka sevgilinizi alıp kendinizi pamuk gibi beyaz karların üzerine bırakın. Günün yorgunluğunu güzel bir SPA ritüeliyle atın. Çıldır Gölü’ne uğrayıp donmuş gölün üzerinde atlarla kızak turu yapmayı da unutmayın” diyor.

Kalelerin süslediği sessiz yollar
6. Mugello-Toskana, İtalya

Canan Demiray “Romantik bir deneyim rotası arayanlara önerim Toskana olur. İtalya’nın tarihindeki en güçlü ailelerden biri olan Medici’lerin Villa del Trebbio isimli binasına ve Rönesans döneminin önemli isimlerinden Giotto’nun doğduğu eve uğramalısınız. Mugello’nun doğasını keşfetmek için at binmek çok iyi fikir. Kalelerin süslediği sessiz yollardan, selvi ağaçlarının arasından kıvrılarak anın tadını çıkarın” diyor.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Şık giyinmek kural gibi
7. Luzern Gölü, İsviçre

“Dik yamaçlara kurulan birbirinden müthiş oteller sizi bekliyor. Bölgedeki birçok yere fünikülerle ulaşılıyor. Luzern Gölü çevresinde yapılacak geziler ve küçük pazar ziyaretleri Luzern kentinin olmazsa olmazları. Çok şık giyinmek de neredeyse bir kural gibi. Şehirde inci kolyeli ve tüvit ceketli çiftlerin öğle vakti bile çok şık giyinip sosyalleştiklerine şahit olacaksınız. Yeme ve içme zaten mükemmel, sakinliği de cabası” diyor Sermet Severöz.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Kendinizi doğanın kucağına atın
8. Seyşeller

Nurgül Büyükkalay “Palmiye ormanları, dev kaplumbağalar, volkanik kayalar ve dünyaca ünlü harika kumsallar... Seyşeller tüm dünyada granitten oluşan tek okyanus adaları. Hint Okyanusu’nda, Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi olan Seyşeller Cumhuriyeti, ekvator çizgisinin güneyinde. Aslında irili ufaklı yüzlerce adadan oluşuyor ama gezilebilecek sadece üç adası var. Deniz ürünleri sevdalısıysanız yemekler sizi mutlu edecektir. Salataları da çok lezzetli” diyor.

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Tatlı bir kaçamak
9. Maldivler

Oğulcan Tatar bir numaralı önerisini şöyle yorumluyor: “Balayı denince akla ilk gelen destinasyonlardan biri olan Maldivler aslında 14 Şubat için çok daha ideal. Aralık ve mart ayları arasında daha az yağış oluyor. Bu sayede partnerinizle berrak suların, eşsiz doğanın ve dinlendirici sessizliğin tadını rahatça çıkarabilirsiniz. Daha yeni Maldivler’in Halaveli Adası’ndan dönmüş biri olarak 14 Şubat için bu destinasyonu gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.”

Aşkla dolu rotalar kalbinizi çalacak

Göl kenarındaki restoranlara uğrayın
10. Sapanca-Sakarya, Türkiye

Burak Özberk “Sapanca Gölü çevresindeki ormanlık alanlarda yürüyüş yapabilir, Kartepe Kayak Merkezi’nde kış sporlarına katılabilir, kuşları gözlemleyebilir, birbirinden güzel doğa fotoğrafları çekebilir, ATV’lerle safari turuna çıkabilir ve göl kenarındaki restoranlarda lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Bu aktiviteler Sapanca’yı 14 Şubat Sevgililer Günü için popüler bir destinasyon haline getiriyor” yorumunu yapıyor.

False