Sağlık

Hindistan Cevizinin Mucizevi 7 Faydası

Hindistan Cevizinin Mucizevi 7 Faydası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ela Cempel, Hindistan cevizinin özellikleri ve faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Güncellenme tarihi:

Hindistan cevizi; palmiyegiller familyasından olan, tropik bölgelerde yetişen ve meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Tropikal bölgelerde yetişir ve meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.

Hindistan cevizinin faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;

1-Hindistan cevizinin içinde bulunan minerallerin bazılarının (selenyum ve çinko) antioksidan özellikleri vardır. Bu nedenle sıkça güzellik ürünlerinde, kremlerde ve güneş kremlerinde kullanılır.

2-Hindistan cevizi kalsiyumdan zengin olduğu için düzenli tüketiminde kemik ve diş sağlığına katkıda bulunur.

3-Hindistan cevizi yağı içerdiği yağ asitleri sayesinde yüksek ısıya maruz kaldıklarında okside olmaması açısından pişirme yağı olarak rahatça kullanılabilir.

4-Yapılan araştırmalarda MCT’lerin antimikrobiyal özellikleri olduğu görülmüş olup, hastalığa sebep olan mantar, bakteri, virüs ve parazitleri öldürmekte etkili oldukları ispatlanmıştır.

5-Hindistan cevizinin diüretik özelliğinden dolayı güçlü bir idrar söktürücüdür ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkiye sahiptir.

6-Gebelik döneminde anne adaylarının tüketmeleri gereken bir meyvedir. Hindistan cevizinin faydaları fetüs üzerinde en fazla seviyeye ulaşır.

7-Hindistan cevizi kolesterol seviyesini dengede tutar.

Yapılan araştırmalar sonucu Hindistan cevizi kansere karşı savaşçı olma özelliğini kazanmış bir meyve grubudur. 

Yayın tarihi: 23.08.2017
3581
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.