GeriKadın Sağlığı Gıda şirketlerine 'tuzu azaltın' çağrısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gıda şirketlerine 'tuzu azaltın' çağrısı

"ABD'de bilim adamları, gıda endüstrisinin ürettiği yiyeceklerdeki tuz miktarını yüzde 50 azaltmasıyla yılda 150 bin kişinin hayatının kurtulabileceğini belirtiyor. Tuzun tansiyonla doğrudan bir ilişkisi olduğunu belirten uzmanlar, tuzun azalmasıyla yüksek tansiyona bağlı hastalıkların da azalacağına dikkat çekiyor."

Maryland Üniversitesi bilim adamları, şirketlerin hazır gıdalardaki tuz miktarını yarı yarıya azaltmasıyla, ABD nüfusu genelindeki yüksek tansiyonun yüzde 20 düşeceği ve yüksek tansiyondan kaynaklanan felç gibi hastalıklardan ölüm oranının da yüzde 7 azalacağını belirtiyor. Bu da yılda 150 bin kişinin hayatının kurtulması anlamına geliyor. Araştırmacılar, tuzu azaltma teklifini şirket temsilcileriyle görüşeceklerini ve olumlu cevap almayı umduklarını belirtiyor.İnsan vücudunun günlük alması gereken tuz miktarının ¾ çaykaşığı (2400 miligram) olduğunu belirten bilim adamları, Amerikalıların tükettiği tuz miktarının ise birbuçuk çay kaşığı (4000 miligram) olduğuna dikkat çekiyor.

False