Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

Besinler Nasıl Korunur Nasıl Saklanır?

Besinler Nasıl Korunur Nasıl Saklanır?

Sağlıklı ve güzel yemeklerin sırrı besinlerin taze olmasında yatar, ve bu da yiyecekleri saklama koşulları ile alakalıdır. Peki besinler nasıl korunur, nasıl saklanır? İşte cevapları...

Güncellenme tarihi: 04.11.2014

En güzeli her gıdayı mevsiminde taze tüketmek. Ama bu her zaman mümkün olmuyor. Mecburiyetler, hızlı hayat bazen besinleri saklamamızı gerektiriyor. Ancak bunları doğru şekilde buzdolabı ya da derin dondurucularda muhafaza edememek istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Gelişen teknoloji besinlerimizi doğru bir şekilde saklayabiliriz.

Lütfen besinlerinizi korurken şunlara dikkat ediniz:

1. Mutfak alışverişinizi yaparken dondurulmuş gıdalar ve et ürünlerini sepetinize en son olarak ekleyin. Böylece evinize gidinceye kadar gıdalarınızı korumuş olursunuz.

2. Eve getirdiğiniz dondurulmuş ürünleri hemen buzdolabınızın derin dondurucusuna veya buzluğa koymalısınız. Derin dondurucuda bulunan ürünler son kullanma tarihine kadar, buzlukta saklananlar ise bir hafta içinde tüketilmelidir. Ayrıca dondurucudan çıkarttığınız gıdaların çözülmesi için buzdolabınızın O°C bölmesini kullanabilirsiniz. Böylece, sağlıklı bir şekilde gıdanızın çözülmesini sağlamış olursunuz.

VESTEL BUZDOLAPLARINDA YER ALAN O°C BÖLMESİ, SİZİN FARKLI İHTİYAÇLARINIZA ÇÖZÜM SUNMAK ÜZERE TASARLANMIŞTIR.

3. Satın aldığınız her gıdanın son kullanma tarihine ve ürün paketinde herhangi bir problem olup olmadığına bakın. Bunu asla ihmal etmeyin ve her ürün için yapın.4. Konserve satın alacaksanız ambalajının ezik veya bombeleşmiş olmamasına dikkat edin.

5. Dondurulmuş gıdaları alırken iyi paketlenmiş olup olmadığına, etiketine, özellikle firma adının ve üretim tarihinin yazılı olup olmadığına dikkat edin.6. Çözülmüş veya dondurucuda saklanmayan dondurulmuş besinleri kesinlikle almayınız. Paket içerisinde sulanma meydana gelmişse bu ürünleri kesinlikle almamalı ve kullanmamalısınız.

7. Pişmiş yemekleri oda sıcaklığında fazla bırakmadan mümkün olan en kısa zamanda buzdolabına koymalısınız.

8. Dondurulmuş gıdaları asla oda sıcaklığında değil, buzdolabınızın O°C bölmesinde çözülmeye bırakmalısınız.

9. Kutularda uzun süre saklanabilen özelliğe sahip olan sütleri kutuları açtıktan sonra en fazla üç gün içinde kullanmalısınız.

10. Et ve diğer besinleri derin dondurucuya porsiyonlar ve paketler halinde bir defada kullanılabilecek şekilde koyup saklamalısınız.

6553
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.