GeriKadın Sağlığı Ağız kokusuna elma
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağız kokusuna elma

"Uzmanlar her öğünden sonra mutlaka bir elma yenmesi gerektiğini söylüyor. Elma ayrıca, kabızlığı önlüyor ve kalbin çalışmasına destek veriyor."

Sağlıklı beslenmede sanılandan daha fazla faydalı olan elma ağız kokusunu da gideriyor. Opr. Şenol Civelek, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ederek bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltan elmanın pek çok faydası olduğunu belirtiyor.Kabızlığı önlerElmada sadece 50 kalori vardır ve içindeki petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Düşük kalorili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.Yemeklerden sonra yenen elma, çoğu zaman diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi temizlenir.Elmadaki petkin, zararlı kolesterolü düşürür; atardamarları koruyan faydalı kolesterolü yükseltir.Kalbe destekElmadaki etkili maddelerden 'phenylalanin' maddesi vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında destek olan Q enzimini faaliyete geçirir.Demir, C vitaminiyle birleştiğinde organizma tarafından mümkün olduğunca iyi şekilde alınır. Elmada her ikisi de bulunmaktadır.

False