GeriKadın Sağlığı Kışın Pekmez Tüketimi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kışın Pekmez Tüketimi

Kışın Pekmez Tüketimi

"Sağlık deposu olan pekmeze ihtiyacımız olan mevsime girmiş bulunuyoruz. Faydaları saymakla bitmeyen bu besini evinizden eksik etmeyin!"

Üzüm, dut, keçiboynuzu, incir gibi meyvelerin kaynatılmasıyla elde edilen pekmez, yüksek oranda karbonhidrat içeriyor. Pekmezin özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilmesi gerekmektedir. Pekmez, büyüme çağındaki çocuklar, sporcular, gebe ve emzikli kadınlar ile kışın soğuk ortamda çalışmak zorunda kalanlar için eşsiz bir gıda maddesidir.

Kışın Pekmez Tüketimi

Barındırdığı B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi minerallerden dolayı kan yapıcı, iştah açıcı ve enerji verici özelliği de var. Enerji ihtiyacı olan kişiler pekmezi mutlaka tüketmeliler. 200 gram pekmez, kalori açısından 1150 gram süte, 300 gram ekmeğe veya 350 gram et’e eşdeğerdir.

False