GeriKadın Sağlığı Kabuğundan çekirdeğine antioksdan kaynağı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabuğundan çekirdeğine antioksdan kaynağı

Kabuğundan çekirdeğine antioksdan kaynağı

"Fransa'nın kırmızı şarap içilen bölgelerinde insanların yağlı beslenmelerine rağmen kalp hastalıklarına daha az yakalandıklarını biliyor muydunuz?"

Kırmızı şarabın uygun miktarlarda tüketiminin önerilmesininin nedeni de 1970'lerde yapılan bu araştırmada yatıyor. Kırmızı üzümün kabuğunda ve suyunda bulunan antioksidanlar, kandaki pıhtılaşmayı azaltarak kalp krizini önlerken, çekirdeğinde yer alan çok güçlü bir başka antioksidan ise C vitamininin etkisini artırarak kılcal damarlardaki serbest radikal hasarını önlüyor ve damarları güçlendiren kolajen üretimini hızlandırıyor.

Kırmızı üzümün suyu kanser tedavisine destek sağlıyor. Üzümden maksimum fayda sağlamak istiyorsanız, çekirdeklerini çiğneyerek yiyin, suyunu çekirdeği ile birlikte sıkın ve alkol tüketmek istediğiniz yaz akşamlarında tercihinizi bir-iki kadeh kırmızı şaraptan yana kullanın.






(formsante)

False