GeriKadın Sağlığı İftarda yeme, sonra ye!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İftarda yeme, sonra ye!

"Sağlıklı akşam yemeği iftardan en az 2.5 saat sonra yapılmalı."

İftarda sağlığınız için mutlaka kahvaltı tarzı hafif yiyecekler tüketmelisiniz. Oruç tutanlar, iftarı günün ilk yemeği olarak görmeli ve vücutta açlık kan şekerini yükseltecek, hormon ve enzimleri harekete geçirecek kahvaltı türü hafif yemekle başlamalı. Sebze yemeğiyle, salatasıyla, tatlısıyla sağlıklı akşam yemeği ise iftardan en az 2.5 saat sonra yapılmalı.Ramazan ayında hamur tatlılarının tüketilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, hamur tatlıları yerine mutlaka sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Çok tüketilen kompostonun ise çay şekeri ile yapıldığından gereksiz derecede ensülini artırdığını, bunun için mümkünse kuru meyvelerin kompostosunun çok az şekerle pişirilmesini öneren diyetisyenler, sahurda ise yağlı, peynirli ve kıymalı börekler yerine sebzeli börekleri tavsiye ediyor.

False