GeriKadın Sağlığı Niye kepekli ekmek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Niye kepekli ekmek?

"Uzmanlar, kepekli ekmeğin beyaz ekmekten daha faydalı olduğu konusunda insanları uyarıyor. İşte kepekli ekmeğin faydaları:"

- Kepekli ekmek, çiğneme müddetini uzatır.

- Tükürük salgısını da arttırdığı için fazla gıda alımını önler.

- Midede fazla kalacağı için çabuk acıktırmaz.

- Bağırsaktaki geçişleri ise hızlandırır.

- Kabızlığa faydası olur.

- Kepek suda çözülmez.

- Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağlı maddelerin emilmesine kısmen mani olur.

- Kan şekeri ve kan yağları üzerine müsbet tesir yapar.

- Kepek ve posalı gıdalar sindirim sisteminde kanserin meydana gelmesini azaltır.

- Kepekteki fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilmesini azaltır.

- Kepekli un mayalanırsa, bu zararlı etkisi kaybolur.

- Bol kepekli ekmeklerin kalori değeri azalmakta, buna karşılık vitamin ve protein değeri artmaktadır. Bu sebeple şişmanlığı önlemektedir.

- Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağların emilmesine kısmen mani olur.

- Kanda lipid ve kolesterol üzerine etkili olur.

False