Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Sıcacık Tatlılar
.
Bu tatlılar, soğuk havalarda içinizi ısıtacak! İşte birbirinden leziz ve pratik tatlı tarifleri... Her kaşıkta içinizi ısıtacak: Çikolatalı Sufle!
Malzemeler:•125 gr bitter küvertür çikolata•125 ml süt•3 adet yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)•2 yemek kaşığı tereyağı (30 gr)•1,5 yemek kaşığı un•2 yemek kaşığı toz şeker (30 gr)•1 çimdik tuz (yumurta akları için)Kalıpları yağlamak için;•Tereyağı•KakaoÜzeri için;•Pudra şekeriTarif:•Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve kakao serperek içinin kaplanmasını sağlayın.•Sütü orta boy bir sos tenceresine alın, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve içine çikolatayı ilave edin.•Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın.•Başka bir sos tenceresinde tereyağını eritin, üzerine unu ilave ederek hafifçe kokusu çıkana kadar kavurun ve erittiğiniz çikolataya ilave ederek karıştırın.•Çikolatalı karışımın altını kısık ateşte açın, toz şekerin yarısını sos tenceresine ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.•Yumurta sarılarını da tek tek sos tenceresine ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hızlıca karıştırarak tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakın.•Yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyerek kabartmaya başlayın, köpük köpük olunca içine toz şekeri ekleyin ve çırpma kabını ters çevirince akmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın.•Yumurta aklarını bir spatula yardımıyla 2-3 seferde soğuttuğunuz çikolatalı karışıma yedirin.•Hazırladığınız sufle karışımını yağlanmış kaplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.•200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, pudra şekeri serperek servis yapın.Tarif: mutfaksirlari.com
Kütür kütür yemeye doyamadığımız elmanın tatlı hali: Fırında Elma Topları!
Malzemeler:•4 adet soyulmuş elmaHamuru için;•3,5 su bardağı un•210 gr. tereyağı•1 tutam tuz•1 tutam şeker•5 yemek kaşığı soğuk suHarcı için;•4-5 yemek kaşığı esmer şeker•1 tatlı kaşığı tarçın•1 çay kaşığı muskat rendesiŞerbeti için;•1,5 su bardağı su•1 su bardağı şeker•1 tatlı kaşığı tereyağı•1 paket vanilyaTarif:•Bir sos tenceresinde su, şeker, vanilya ve tereyağını kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca, 5 dakika kaynattıktan sonra kenara alın.•Un, tereyağı, tuz ve şekeri parçalayıcıdan kum kıvamına gelinceye kadar iyice çekin. Ardından tek tek kaşıkla soğuk su ilave edip parçalayıcıdan çekmeye devam edin. Karışım hamur kıvamına gelince 2 yağlı kağıt arasında açın.•Elmaları soyun ve ortadaki çekirdekli kısmı oyarak çıkartın.•Bir kasede esmer şeker, tarçın ve muskat rendesini karıştırın.•Elmaların her tarafını tarçınlı karışımla kapladıktan sonra hamurun üst kısmına yerleştirin, enlemesine hamuru kesip elmayı hamurla sarın.•Tüm elmaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına yerleştirin, şerbeti üzerine döküp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 40- 50 dakika pişirin.Tarif: Arda'nın Mutfağı Kilo Aldırmayan Yulafı Kek Tarifleri
Tadından bal damlıyor: Ballı Kek!
Malzemeler:•2 adet yumurta•4 yemek kaşığı toz şeker•125 gr tereyağı (erimiş)•1 su bardağı süt•½ su bardağı su•½ su bardağı bal•1 tutam toz tarçın•4 su bardağı un•2 paket kabartma tozu•1 paket vanilya•5 adet kuru kayısı•½ su bardağı kuru dut•½ su bardağı yaban mersini•½ su bardağı ceviz (kıyılmış)Tarif:•Derin bir kapta yumurta, toz şeker ve erittiğiniz tereyağını bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. •Ardından süt, su ve balı ilave ederek tüm sıvıları çırpmaya devam edin.•Un, kabartma tozu, vanilya ve toz tarçını eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla dıştan içe doğru kapatarak iyice karıştırın.•İnce kıyılmış ceviz, küçük küpler halinde doğranmış kuru kayısıları, kuru dut ve yaban mersini ilave edip karıştırmaya devam edin. •Hamur kıvama geldiğinde yağlanmış fırın kabına bir kaşık yardımı ile parça parça koyun. •180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin.•Pişince fırından alın ve üzerine 2 yemek kaşığı bal gezdirip dinlendirin.•Afiyet, bal olsun!Tarif: Arda’nın Mutfağı
Erimiş çikolataya, meyveleri banarak keyifle yiyin! Çikolatalı Meyveli Fondü
Malzemeler:•200 gr bitter yada sütlü küvertür çikolata (yoksa 2 paket çikolata)•Yarım paket çiğ krema (100 ml)•Yarım su bardağı süt•1 adet kivi•1 adet armut•1 adet muz•1 adet portakal ya da kayısıTarif:•Kullanacağınız çikolatayı bıçak yardımıyla küçük küçük kıyın.•Küçük teflon bir sos tencereniz varsa süt ve kremayı tencereye alın kısık ateşte ısıtın.•Isınan krema-süt karışımını ocaktan alın ve içine kıydığınız çikolatayı ekleyerek karıştırın.•Çikolata pürüzsüz bir kıvama alıncaya kadar karıştırma işlemine devam edin.•Hazırladığınız çikolatayı fondünüze koyarak servis edin.•Fondü hazırlandıktan sonra meyvelerinizi yıkayın, dilimler halinde ya da küplere bölerek fondünüze bandırarak afiyetle yiyin.Tarif: mutfaksirlari.com
Tam bir lezzet bombası! Hindistan cevizinin eşsiz tadını her ısırışınızda çikolatayla beraber hissedeceksiniz: Hindistan Cevizli Sürpriz MuffinMalzemeler:
Kek için;•2 yumurta•1 su bardağı şeker•1 su bardağı süt•1/2 su bardağı sıvı yağ•2 yemek kaşığı kakao•1 paket kabartma tozu•2 su bardağı unHindistan cevizli iç harç için;•1,5 su bardağı Hindistan cevizi•1/2 çay bardağı süt (yeterli gelmezse arttırabilirsiniz)•2 yemek kaşığı pudra şekeriTarif:•Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.•Sütü ve yağı ekleyip çırpın.•Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.•Ayrı bir kapta hindistan cevizi, süt ve şekeri karıştırın.•Muffin kalıplarına kek harcından birer yemek kaşığı koyun.•Hindistan cevizli harçtan avcunuzun içinde sıkıştırarak (kurabiye hamuru gibi yuvarlanmasını beklemeyin tüm gücünüzle sıkarak yapın) cevizden biraz küçük toplar yapıp kalıpların içine yerleştirin.•Üzerlerini kek harcı ile doldurun.•180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin, afiyetle yiyin!Tarif: kevserinmutfagi.com
Sıcak sıcak: Cupcake
Malzemeler:Keki için;•3 adet yumurta•1,5 su bardağı şeker•1 su bardağı Ayçiçek yağı•1 su bardağı yoğurt•2 su bardağı un•1 su bardağı kakao•1 paket kabartma tozu•1 paket vanilya•1 fiske karbonatKreması için;•160 gr tereyağı•500 gr pudra şekeri•60 ml süt•Ahududu püresiTarif: •Yumurta ve şekeri iyice çırpın. •Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.•Diğer bütün malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırın.•Muffin tepsisini yağlayın ve kek harcını kalıplara bölüştürün.•180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.•Fırından çıkan kekleri oda sıcaklığında soğutun.•Tereyağı ve pudra şekerini, tereyağı tamamen eriyinceye kadar çırpın.•Süt ve ahududu püresini ilave ederek ve çırpmaya devam edin.•Yıldız uçlu sıkma torbasına alın.•Sıkma torbasına aldığınız kremayı keklerin üzerine sıkın.•Afiyet olsun!Tarif: Arda’nın Mutfağı
Her çatalınızda şerbeti doya doya hissedeceğiniz bir tarif: Çıtır Çıtır Kolay Künefe!Malzemeler:
•200 gr. taze kadayıf•150 gr. tereyağı (erimiş)•2 adet dil peyniri•Toz Antep fıstığı (Üzeri için)Şerbeti için;•1 su bardağı toz şeker•1 su bardağı su•2-3 damla limon suyuTarif:•Bir sos tenceresinde şerbeti için olan şeker ve suyu şekeri eriyene kadar kaynatın, limon suyunu sıkıp kenara alın.•Tel kadayıflarını elinizle küçük küçük parçalara ayırın ve erittiğiniz tereyağı ile harmanlayın.•Kadayıftan muffin kalıplarınızın içine ince bir katman olacak şekilde iyice bastırarak yerleştirin. Üzerine tel tel ayırdığınız dil peynirinden koyun ve tekrar ince bir katman yaparak üzerine tel kadayıf ile kapatıp bastırın.•Diğerlerini de aynı şekilde yapın. Aynı muffin kalıbından üzerine kapatarak 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirin.•Fırından çıkardığınız künefelerin üzerine şerbetlerini paylaştırın ve servis tabağına alın. Üzerlerini toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.Tarif: Arda’nın Mutfağı
Muzun kızarmış hali de bir başka nefis! İşte; Kızarmış Muz!
Malzemeler:•3 adet muzHamuru için;•60 gr. un•60 gr. mısır nişastası•1 çay kaşığı kabartma tozu•1 çorba kaşığı şeker•1 tutam tarçın•1 çay kaşığı toz zencefil•2 yemek kaşığı süt•1 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)•½ su bardağı suTarif:•Bir kâseye hamur için olan tüm malzemeleri ekleyin ve boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.•Tavaya sıvı yağ koyup ısıtın.•Muzları 4 eşit parçaya bölün, boza kıvamındaki hamura batırın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran muzları kağıt havlu üzerine alın.•Muzların üzerine bal gezdirip servis edin.Tarif: Arda’nın Mutfağı
Baştan çıkaran kırıntı: Elmalı Kırıntılı Turta
Malzemeler:Elma katı için;•3 adet orta boy elma•1/2 adet limon suyu•1 yemek kaşığı tarçın•4 yemek kaşığı kuru üzüm•8 damla vanilya özü•4 yemek kaşığı agave şurubu•Hamur katı için;•1 su bardağı tam buğday unu•1/2 su bardağı yulaf kepeği•75 gram tereyağı•1/2 su bardağı ceviz içi•2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesiTarif:•Öncelikle elmaların kabuklarını soyup eşit büyüklükte küpler halinde doğrayın. •Elmaları, yarım limonun suyuyla birlikte bir kaba alın.•Daha sonra elmaların üzerine kuru üzüm, tarçın, vanilya özü ve agave şurubunu koyup iyice karıştırın.•Hazırladığınız elma karışımını cam fırın kabının tabanına koyun ve eşit olacak şekilde yayın.•Hamurlu kat için; buzdolabından yeni çıkardığınız soğuk tereyağını ufak parçalara bölerek elediğiniz tam buğday unu ve yulaf kepeği karışımının içine katın.•Tereyağları erimeden hızlıca davranarak ceviz ve fıstık ezmesini de ekleyin.•Ellerinizle küçük hamur parçacıkları olacak şekilde ufalayarak malzemeleri karıştırın.•Tatlıyı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar pişirdikten sonra ılık olarak servis edin. •Afiyet olsun!Tarif: Yasemin Kennedie
Kadayıfa doyamayanlar için özel bir tarif: Çikolata Muhallebili Kadayıf Çanakları!Malzemeler:
•200 gr. çiğ tel kadayıf•125 gr. tereyağıMuhallebisi için;•2,5 su bardağı süt•1,5 yemek kaşığı un•1 yemek kaşığı buğday nişastası•2 yemek kaşığı kakao•3 yemek kaşığı toz şeker•1 tatlı kaşığı tereyağı•2-3 yemek kaşığı file bademTarif:•Tereyağını bir kapta eritin. Muffin tepsinizin ters tarafını çevirin ve eritilen tereyağı ile yağlayın. Kalan yağın içerisine tel kadayıfları koyun ve karıştırın.•Muffin kalıplarının ters tarafına tereyağladığınız kadayıfları sarıp çanak şekli olacak şekilde kaplayın. 200 derece fırında 6-7 dakika kadayıflar renk alana kadar pişirin.•Pişen kadayıfları fırından alıp hafif soğumaya bırakın.•Bir sos tenceresine süt, un, nişasta, kakao ve toz şeker koyup sürekli karıştırarak pişirin.•Kıvamını bulan çikolatalı muhallebiyi ocaktan alın ve tereyağını ilave edip karıştırın.•Kadayıf çanaklarınızı servis tabağına dizin ve ılıyan muhallebinizi dondurma kaşığı yardımı ile çanakların içine doldurun.•File bademleri küçük bir tavada kavurun ve son olarak çanakları file badem ile süsleyip ılık servis edin.Tarif: Arda’nın Mutfağı
Un Helvası
Malzemeler:•200 gr tereyağı•40 gr çam fıstığı•300 gr un•2.5 su bardağı toz şeker•2 su bardağı sütTarif:•Süt ve şekeri bir tencerede karıştırıp ısıtın. •Tereyağını tencereye alıp eritin. •Fıstıkları ekleyip kısık ateşte kavurun. •Unu ekleyip kavurma işlemine devam edin.•Şekerli sütü kavurduğunuz unlu karışıma azar azar ilave ederek ve karışımı kaşığın tersiyle ezmeye devam ederek pişirin. •Karıştırmaya hiç ara vermeden pişirmeye devam edin. •Tencereyi ocaktan alıp helva henüz sıcakken şekil verin. •Ilık servis yapın.•Afiyet olsun!Tarif: lezzet.com