Kurban Bayramını Kilo Almadan Geçirmenin 7 Yolu
.
Aile ve dostlarla birlikte paylaşılan zengin kahvaltı sofraları, davetler, bayram ziyaretleri ve yenilen ikramlar, özellikle bayramlarda tüketilen yağlı et ve kalorili yiyeceklerin artması ve bunlara eşlik edebilecek sağlık sorunları... İşte bayramı tadında geçirmek için Diyetisyen Müge Arslan'dan küçük tüyolar!
1. Pişirme sırasında etin yağsız kısımlarını tercih edin ve pişirme yöntemi olarak ızgara veya haşlama yöntemini kullanın. Pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağa sahip katı yağlar kullanılmamalı. İçerisindeki doymuş yağ oranı yüksek olan kırmızı et yanında, dengeli bir karışım sağlamak için az zeytinyağı konulmuş salata yenmeli.
3. Kurban bayramında genelde sakatat tüketimi de arttığı için özellikle kolesterolü ve kalp-damar hastalığı riski yüksek olan kişilerin, sakatat tüketiminden kaçınmaları gerekiyor.
4. Bayram ziyaretlerinde ikram edilen hamur tatlıları tadımlık miktarlarda yenmeli. Bir sonraki yapacağınız ziyarette yine ikram yapılacağı ve bunun büyük olasılıkla tatlı olacağı unutulmamalı. Ayrıca çikolataya ve şekere alternatif olarak vitamin, mineralden zengin olan ve posa içeriği yüksek olan kuru meyveler, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ikram edilebilir.