Evde Baklava Yapmak İsteyenlere Özel Tüyolar
.
Osmanlı mutfağının en güzel armağanlarından biri olan baklava, bayram sofralarının da vazgeçilmez tatlısı olmaya devam ediyor. Baklavayı hazır almak yerine evde yapmak isteyenlerin lezzet artırıcı bazı ipuçlarını bilmeleri şart. İşte evde baklava yapmak isteyenlere özel tüyolar…
Kaynak Fotoğraflar: Hürriyet
Baklavanın lezzeti iyi yufkadan gelir
Evde baklava yapmak için öncelikle sert buğday unu kullanmak gerekiyor. Hamuru esneterek yoğurabilmek ve iyi bir baklava elde edebilmek için un çeşidi önem taşıyor. Kinoanın 10 Enfes Hali
Malzemeler oda ısısında hazırlanacak
Baklavanın güzel olması için içine konulacak yumurta, tuz, su gibi malzemelerin oda ısısında bekletilmesi gerekiyor. Brokoliyle Yapılan Şahane 5 Yemek Tarifi
Un yer sofrasında veya tahta üzerinde yoğurulmalı
Baklava hamuru yoğurulurken ve açılırken tahta zemin tercih edilmeli. Özellikle yer sofraları oldukça iş görür. Yufkanın ince açılması baklavanın lezzeti açısından önemli bir detay. Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Tatlılar
Hamur yoğururken eller ıslatılmalı
Baklava hamuru açarken hamurun lezzetini koruması için kurumasına izin verilmemeli ve eller düzenli olarak ıslatılarak yoğurma işlemine devam edilmeli. Balkabağının 5 Lezzetli Hali
Limon suyu ekleyin
Baklavanın lezzetine lezzet katmak ve kıtır bir hamur elde etmek için hamuru hazırlarken içine yarım bardak limon suyu ekleyebilirsiniz. Partilerinizi Şenlendirecek 4 Tarif
Hamuru dinlendirmeyi unutmayın
Hamuru yoğurduktan sonra bir süre dinlendirerek daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Yoğurma işleminden sonra hamurun üzerine bir bez kapatarak en az 20 dakika dinlendirmelisiniz. Sıkıcılıktan Uzak 4 Brokolili Tarif
Hamur eşit boyutta bezelere bölünmeli
Baklava hamuru yoğrulup dinlendirildikten sonra eşit şekilde bezelere kesilebilir. Bunun için parmaklarınızı ölçü olarak kullanabilirsiniz. Lezzetli Ve Pratik 13 Kurabiye Tarifi
Tereyağı lezzet katar
Baklavanın lezzetinin önemli bir kısmı tereyağından geliyor. Bu nedenle baklava yaparken tereyağı kullanmaya özen gösterin. Tereyağı sevmiyorsanız margarin tercih edebilirsiniz.