Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Vejetaryenler daha sağlıklı

Vejetaryenler daha sağlıklı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, vejetaryenlerin hastalığa yakalanma riskinin et yiyen insanlara göre daha az olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünün yaptığını araştırmalarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Elmacıoğlu, "Araştırmalara göre vejetaryenler, et yiyenlere göre kalp hastalığına yüzde 30, kansere de yüzde 40 daha az yakalanıyor" dedi.

Elmacıoğlu, vejetaryenlerin sağlıklı beslenmeleri için, etin yerini alabilecek sebze ve yiyecekleri tüketmesi gerektiğini söyleyerek, "Et yerine sayılabilen kuru baklagillerden yeterince alınmalıdır. Yemeklerde en azından yumarta bulunmalıdır. Beyaz ekmek yerine tam buğdaydan yapılmış esmer ekmek, pirinç yerine bulgur kullanılmalıdır. Hayavansal besin tüketmeyen vejetaryenlerin ise süt ve yoğurt yerine soya sütü, peynir ve yumurta yerine de soya sütünden yapılan yiyecekleri tüketmeleri gerekir" diye konuştu.

Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, sağlıklı yaşamak isteyen insanların her türlü gıdadan yeterli oranda alması gerektiğini söyleyerek, "Hastalıklara yakalanmamak için yapılması gereken en önemli şey, dengeli beslenmektir. Her şeyin fazlası zarardır" dedi.
(DHA)
429
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.