Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

Şarabın tadını kadehler coşturuyor

Şarabın tadını kadehler coşturuyor

İçtiğiniz şarabın tadı ve kokusu, kullandığınız kadehin şekline göre farklılık gösteriyor.

Appetite dergisinde yayımlanan araştırmaya bakılırsa, şarabın tadı ve kokusu, özellikle yumurta formunda ve ağza doğru hafifçe daralan kadehlerde daha yoğun oluyor.

Dresden Üniversitesi Carl Gustav Carus Kliniği'nden Thomas Hummel, 19 ila 73 yaşlarında 181 kişinin denek olarak katıldığı araştırmada, katılımcılara üç farklı şekli olan kadehlerden kırmızı ve beyaz şarap içirildiğini kaydetti.

Kötü şarabın telafisi yok
Tadıcılara şarapların farklı türde olup olmadığı konusunda bilgi verilmediğini belirten Hummel, aynı türde kırmızı şarabın aromasının, yumurta formunda ve ağzına doğru hafifçe daralan kadehlerden daha yoğun olarak algılandığını ifade etti. Ancak Hummel, bu kadehlerin kötü şarapları daha iyi hale getirmediğini de özellikle vurguladı.
163
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.