Mahmure

Magazin

Magazin Gündemi

İlginç mutfak önerileri

İlginç mutfak önerileri

Bisküvilerin taze kalması için pirinçle birlikte teneke kutuya konulması, sosislerin kızartılırken patlamaması için süte batırılması gibi pratik mutfak önerileri, özellikle ev hanımlarının işlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Pratik mutfak önerilerine her gün bir yenisi ekleniyor.

Uzmanlar, özellikle hanımların işlerini kolaylaştıran, kullanılan ürünlerden ya da malzemelerden daha verimli bir şekilde faydalanmak için geliştirilen pratik bilgilerin, dikkate alınmasını öneriyor. Bisküvi ve kurabiyelerin taze kalmasını sağlamak amacıyla teneke bir kaba konulması ve yanına bir avuç pirinç bırakılmasının anlatıldığı internet sitelerinde yer alan ilginç, ilginç olduğu kadar da yararlı pratik bilgilerden bazıları şöyle...

Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
C vitamini deposu portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz, elde edeceğiniz portakal suyu miktarı yaklaşık 3'te bir oranında artacaktır.

Tavuğu yumuşatmak için limon
Tavuk etinin daha yumuşak, güzel kokulu ve lezzetli olması için, pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın. Sonra da tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
Mantar temizlemek oldukça zaman alıcı ve özen gösterilmesi gereken bir iştir. Bunun için en iyi yöntem, mantarları nemli bir bezle ovmaktır. Ayrıca pişirdiğiniz mantarların kararmamasını istiyorsanız, pişirirken içine yarım limon sıkın.
Karnıbahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atın.
Fırınınıza sinmiş kötü kokularını temizlemek için yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın. Fırınınız beklediğinizden de güzel kokacak.

Buzdolabı kokuları için vanilyalı pamuk
Mikrodalga fırınınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız içindeki buharı alması için en az haftada bir kez, bardağa konulacak suyu fırın içinde bir kaç dakika döndürün.
Buzdolabınızdaki yiyecek kokularını gidermek için, pamuk parçasının üzerine bolca vanilya dökün. Sonra su dolu bir bardağın içine atarak buzdolabına koyun.
Zamanla mat bir renge bürünen çaydanlığı eski görünümünü kazandırmak için yarım bardak sirkeye bir tutam tuz atıp, sert bir süngeri buna batırarak çaydanlığı silin.
217
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.