GeriEt Yemeği Tarifleri Zorkun tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zorkun tava tarifi

Zorkun tava tarifi

Amanos Dağları üzerinde bulunan Zorkun, Çukurova bölgesinin ve Osmaniye’nin en büyük yaylası. Zorkun tava da adını bu yayladan alıyor ve tahmin edebileceğiniz üzere Osmaniye mutfağına ait bir yemek. Bol sarımsaklı lezzetiyle nefis bir et yemeği olan Zorkun tava, kısa sürede yapılabilmesiyle de favorileriniz arasına girmeye hak kazanıyor. Sözü daha fazla uzatmayalım ve zorkun tavanın malzemelerine ve yapılış aşamalarına geçelim. Şimdiden elinize sağlık…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 6 adet yeşil biber
  • 30 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Zorkun tava tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri ve sarımsakları yemeklik, biberleri ise halka halka doğrayın.

Tereyağını ve etleri geniş bir tepsiye alın ve ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Biberleri etlere ekleyip kavurun.

Ardından sarımsak, domates, baharatlar ve tuzu ilave edin.

20 dakika pişirdiğiniz yemeği sıcak servis edin. Afiyet olsun…