GeriSos Tarifleri Zabayon sos (Zabaglione) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zabayon sos (Zabaglione) tarifi

Zabayon sos (Zabaglione) tarifi

Orjinal adı zabaglione olan İtalyan sosu zabayon, tiramisu tarifine farklı bir sunum katıyor. Zabayon sos ayrıca meyve dilimleriyle ve kurabiyelerle de tek başına bir tatlı olarak ikram edilebiliyor. Danilo Şef imzalı tiramisu sunum aşamasında kullanılan zabayon (zabaglione) sosu tiramisuyu adeta görsel bir şölene dönüştürüyor. Peki, zabayon sosu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte zabayon sos tarifi ve malzemeleri...

  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya

Zabayon sos (Zabaglione) tarifi Nasıl yapılır?

Sıcak su dolu bir tencereyi mutfak tezgahına yerleştirin.

Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri birleştirip çırpın. Bu kabı su dolu tencerenin ortasına yerleştirin.

Çırparken yumurtalı kabı ara sıra kremanın kesilmemesi için tencereden çıkartarak ılıtın.

Krema kıvamına gelmeye başladığında üzerine azar azar süt ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Krema koyu ve akışkan bir kıvam aldığında vanilyayı ekleyin.

Yumurtaların çok fazla pişmesini önlemek için, mutlaka tencereden çıkartarak ılımasını bekleyin.

Sosunuz hazır olduğunda tiramisunun üzerine dökerek ya da servis kasesine alıp servis edin. 

Afiyet olsun...