GeriSalata Tarifleri Yoğurtlu kereviz salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kereviz salatası tarifi

Yoğurtlu kereviz salatası tarifi

Kereviz, oldukça sağlıklı bir besin olduğu için sık sık tüketiliyor. Yoğurtlu kereviz salatası da, bu güzel sebzeyi farklı bir şekilde deneyebileceğiniz nefis bir alternatif. Özellikle, kerevizle pek arası olmayanların bu salata ile fikirlerinin değişeceğini söyleyebiliriz. Bu güzel sebzenin en nefis hallerinden biri olan yoğurtlu kereviz salatası tarifi içerisinde en güzel haliyle kereviz salatası nasıl yapılır ve malzemeleri neler bulabilirsiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • Tuz

Yoğurtlu kereviz salatası tarifi Nasıl yapılır?

  • Kerevizin kabuğunu soyup rendeleyin.
  • Daha sonra yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alıp ceviz ile süsleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun.

Kereviz Salatası Çeşitleri

Kereviz ile yapılan en lezzetli yemeklerden birisi de kereviz salatasıdır. Besin değeri yüksek olan kerevizin yoğurt ve ceviz ile olan uyumu kereviz salatasında ortaya çıkıyor. Hafif ve pratik olan kereviz salatasının farklı çeşitleri de bulunuyor. Klasik kereviz salatası ceviz ve yoğurt ile hazırlanıyor. Bunun yanı sıra elmalı kereviz salatası ve havuçlu kereviz salatası da yapılabiliyor.

Yemeklerin yanında hafif ve rahatlatıcı bir lezzet olan kereviz salatasını hazırlamak da oldukça kolaydır. Elmalı kereviz salatasında tek fark bu salatanın içerisine elma da rendelenmesidir. Bunun yanı sıra havuçlu kereviz salatasının içerisine de havuç rendelenebilir. İsteğe bağlı olarak kereviz salatasının üzerine naneli ve pul biberli yağ da dökülebilir. Tavuklu kereviz salatası haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etleri ile yapılmaktadır.

Kereviz Salatası Püf Noktaları

Kereviz salatasını yaparken bazı püf noktaları da bilmek gerekir. Özellikle de kerevizin kararmaması için rendelendikten sonra hemen yoğurt ile karıştırılmalıdır. Çünkü kerevizler soyulduktan sonra hava ile temas ettiği takdirde kararma yapabilir. Bunu da önlemek için hızlı davranılmalıdır. Kereviz salatası için süzme yoğurt seçilebilir. Süzme yoğurt ile hazırlanan kereviz salatası daha kıvamlı olacaktır. Bu kıvamın tutturulması için evde bulunan yoğurt da süzülebilir. Kereviz salatasına konulan cevizler rondodan geçirildiğinde çok küçük olacağı için cevizler küçük küçük doğranmalıdır. Hafif ağıza gelen cevizler daha lezzetli bir tat bırakır.

Kereviz Salatasını Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Kereviz salatasının daha lezzetli olması için bazı detaylara dikkat edilmelidir. Özellikle de Kerevizler rendelendikten sonra hemen yoğurt ile karıştırılmalıdır. Özellikle de kereviz salatasına süzme yoğurt kullanılması krema tadı verecektir. Kereviz salatasının daha lezzetli olması için içerisine karabiber de eklenebilir. Kereviz salatası için tuz miktarı da doğru belirlenmelidir. Bunun yanı sıra isteğe bağlı olarak kereviz salatasının içerisine sarımsak da eklenebilir. Bu şekilde kereviz salatası daha lezzetli olabilir. Kereviz salatasının içine konulacak cevizlerin miktarı da fazla tutulabilir. Elmalı kereviz salatası yapılırken tatlı kırmızı elma yerine ekşi yeşil elma seçilmesi lezzeti daha da arttıracaktır. Tavuklu kereviz salatası yapılırken rendelenen kereviz miktarı tavuk eti miktarından daha fazla olmalıdır.

Kereviz Salatası Sunumları

Kereviz salatası yapıldıktan sonra çok fazla bekletilmeden servis edilmelidir. Özellikle süzme yoğurt kullanılmadıysa kereviz salatası suyunu salabilir. Bu nedenle kereviz salatası hazırlandıktan sonra bekletilmeden servis edilmelidir. Servis tabağına alınan kereviz salatasının üzeri ceviz ile süslenebilir. Bunun yanı sıra kereviz yaprakları ince ince doğranarak kereviz salatasının üzeri de süslenebilir. Kereviz salatasının üzerine hafif hafif zeytinyağı damlatılması da hem güzel bir görünüm oluşturur hem de lezzetini çok arttıracaktır.

Kereviz Salatasının Faydaları Var mıdır?

Kereviz salatasının sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan kereviz kolesterol seviyelerini azaltır. Kilo vermeye de yardımcı olan kereviz salatası bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle de kış mevsiminde kereviz salatasının yoğun olarak tüketilmesi önerilir. C vitamini açısından da oldukça zengin olan kereviz salatası yüksek oranda lif içermektedir. Güçlü bir antioksidan olan kereviz salatası hücreleri yenileyerek organları korumaktadır. Sindirim sistemine de pek çok yararı olan kereviz salatası iltihap vakalarını da azaltmaktadır. İnsan sağlığına yararlı önemli bir besin olan kereviz salatası vücutta oluşacak iltihaplanmayı engeller. Kan basıncını düzenleyen kereviz salatası stres oranını da düşürmektedir. Ayrıca kereviz salatası tüketimi kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltacaktır.

Kereviz Salatası Kaç Kalori

Besin değeri yüksek olan kereviz salatasının kalorisi de oldukça düşüktür. Ortalama bir porsiyon kereviz salatası 130 kaloridir. Oldukça düşük kaloriye sahip olan kereviz salatası öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde de rahat bir şekilde tüketilebilir. Kereviz salatasının kalori miktarı diğer yemeklere göre çok daha düşüktür.

Kereviz Salatası Kilo Aldırır mı?

Kereviz salatasının kalori miktarı düşük olduğu için asla kilo aldırmaz. Her öğünde rahat bir şekilde tüketilen kereviz salatası son derece sağlıklıdır. Bu nedenle özellikle diyet listelerinde kereviz salatasına yer verilmektedir. Ayrıca kilo vermek isteyen kişiler de diyet listelerine kereviz salatasını mutlaka alabilirler. Çünkü kereviz salatası kişinin hızlı bir şekilde kilo vermesini de sağlayacaktır. Bu yönüyle kereviz salatası ana öğün olarak da tüketilebilir.