GeriEt Yemeği Tarifleri Yoğurtlu ekşili köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu ekşili köfte tarifi

Yoğurtlu ekşili köfte tarifi

Ekşili köfte ya da terbiyeli köfte, sofralarımızın en sevilen yemeklerinden. Özellikle yoğurtla terbiye edilenin tadına doyum olmuyor. Siz de yoğurtlu ekşili köfteyi evinizde denemek isterseniz, malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Köftesi için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2 yemek kaşığı un

Sebzeleri için:

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

Servis için:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıyılmış maydanoz

Yoğurtlu ekşili köfte tarifi Nasıl yapılır?

Köfte malzemelerini un hariç yoğurma kabına aktarın.

Hepsini güzelce harmanlayıp macun kıvamına gelene kadar yoğurun.

Fındıktan biraz büyük yuvarlak köfteler yapıp un serptiğiniz geniş bir tepsiye yuvarlayın.

Tepsiyi hafifçe sallayarak köftelerin her yerini unlayın.

Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın.

Tereyağını tencerede kızdırıp sebzeleri yağda kavurun.

Üzerine 1 litre kadar sıcak su ekleyip kaynamasını bekleyin.

Su kaynayınca içine köfteleri atıp pirinçler patlayana kadar pişirin.

Diğer yanda yoğurt ve limon suyunu bir kasede güzelce çırpın.

Kaynayan köfte suyuyla ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin.

Ocaktan aldığınız köfteye tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edin.

Yemeğiniz hazır, afiyet olsun…