Derya Jerdev
Lezizz YazarıDerya Jerdev
Yeditepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu ama gönlü hep yemekte olduğu için o tarafa yöneldi. Mutfak Sanatları Akademisi’nde katıldığı atölyelerle kendini geliştirdiği dönemde aşçılığı meslek olarak yapmaya karar verdi. Profesyonel aşçılık eğitimini de MSA’da aldı. Hobi olarak yemek fotoğrafçılığı ile de uğraşıyor.

Tüm Yazıları


Hem kahvaltılık hem meze: Fesleğenli Girit ezme

Hem kahvaltılık hem meze: Fesleğenli Girit ezme

İster kahvaltılık sos ister meze olarak kullanabileceğiniz leziz bir tarif.

30.11.2020
Bildiğiniz gibi değil! Gerçek sufle tarifi...

Bildiğiniz gibi değil! Gerçek sufle tarifi...

Çoğu kafelerde gördüğünüz sufle aslında sufle değil. Genelde volcano'ya (lava cake/çikolata şelalesi/çikolatalı sıcak kek) sufle deniyor. Fakat volcano hem yapımı hem kıvamı farklı olan bir tatlıdır. Suflenin kıvamı o yüzden yanlış biliniyor. 

23.10.2020
Başka profiterolleri unutun! Çünkü artık choux au craquelin var

Başka profiterolleri unutun! Çünkü artık choux au craquelin var

Bu tarifi denedikten sonra bir daha asla klasik profiterol yemeyi tercih etmeyeceksiniz. Üzeri çıtır içi bol kremalı efsane bir lezzet, mutlaka deneyin!

29.02.2020
Herkes tarifini isteyecek: Zeytinyağlı biber dolması

Herkes tarifini isteyecek: Zeytinyağlı biber dolması

Kalabalık sofraların, gün sohbetlerinin ve doğum günlerinin vazgeçilmez lezzeti. Tarifi sorulan, “nasıl yaptın” dedirten bu zeytinyağlı biber dolması size ve sevdiklerinize parmaklarınızı yedirecek.

24.02.2020
Sihirli bir tarif: Ton balıklı makarna

Sihirli bir tarif: Ton balıklı makarna

Federico Fellini'nin de dediği gibi, hayat makarna ve sihrin buluşmasıdır. En pratik ve en lezzetli yemeklerden biridir bence ton balıklı makarna. Tariflerde genellikle zeytin veya salatalık turşusu kullanılır ama ben onun yerine kapari koydum....

17.02.2020
Somon sevenler bayılacak: Füme somon roll

Somon sevenler bayılacak: Füme somon roll

Çok pratik, lezzetli ve gayet şık bir aperatif yapmak ister misiniz? Somon sevenler, bu tarife bayılacaksınız!

08.02.2020
Balerin zarafetinde bir tatlı: Pavlova pastası

Balerin zarafetinde bir tatlı: Pavlova pastası

Benim Pavlova'larım porsiyonluk şeklinde hazırlandı, sebebi ise hem daha şık durması hem keserken dağılmaması. Tabanı mereng olduğu için kocaman bir pasta yaparsak keserken parçalanan kısımları olacaktır o yüzden bence bu şekilde olması daha hoş. Bu...

08.02.2020
İzmir bombasından daha güzel bir kurabiye olabilir mi?

İzmir bombasından daha güzel bir kurabiye olabilir mi?

İçi akışkan çikolata, dışı çıtır incecik hamur.. Daha güzel bir kurabiye olabilir mi? Bence olamaz. Denemek isteyenlere hiç ertelemeden denemeyi tavsiye ederim.

08.02.2020