Belgin Ekmen Yenilmez
Lezizz YazarıBelgin Ekmen Yenilmez
1961 yılında Hatay'da doğdu, halen de Hatay'da yaşıyor. Yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi ve kendinden bir şeyler katmayı çok seviyor. Çocukları ve torunları için girdiği mutfakta olabildiğince üst kuşaklardan öğrendiği tariflere yer vermeye çalışıyor. UNESCO'nun gastronomi şehirleri arasında yer alan Hatay'a ait 600'den fazla yemek çeşidinin belirli bir bölümünü, kendi mutfağında günümüze taşıyor. Hürriyet Lezizz okurlarıyla, evinde yaptığı ve yörede sevilerek tüketilen yemeklerin tariflerini paylaşıyor.

Tüm Yazıları


Doyurucu ve lezzetli bir çorba: Şiş börek çorbası

Doyurucu ve lezzetli bir çorba: Şiş börek çorbası

Hatay yöresinde sonbahar aylarında genellikle keçi sütünün saatlerce kaynatılmasıyla yapılan tuzlu yoğurt, pek çok lezzetli yemeğin de ana malzemesini oluşturuyor.

16.09.2020
İsmiyle müsemma bir lezzet: Alâ Nazik

İsmiyle müsemma bir lezzet: Alâ Nazik

Etin en yalın halinin patlıcan ile buluşmasıyla ortaya çıkan Alâ Nazik, Türkçe karşılığıyla “güzel yemek” anlamı taşıyor.

09.09.2020
Paylaştıkça çoğalan lezzet: Aşure

Paylaştıkça çoğalan lezzet: Aşure

Her yıl Muharrem ayının 10. günü itibariyle yapılmaya başlanan aşure, damakları tatlandırmasının yanı sıra paylaşım, bolluk ve bereketin vurgulanması açısından da önem arz eder. Çeşitli kaynaklarda yer alan bilgilerde ise aşure pişirilen evde bolluk...

02.09.2020
Buğdayın dile geldiği yemek: Aşur (Dövme)

Buğdayın dile geldiği yemek: Aşur (Dövme)

Aşur ya da bir diğer adıyla dövme, Hatay yöresinin en değerli yemeklerinden birisidir. Pek çok yörede keşkek olarak bilinen yemekle benzerlik taşıyan aşur, yapılış biçimi ve içerisindeki baharat yoğunluğuyla büyük oranda farklılık göstermektedir.

26.08.2020
Çaya, çorbaya yakışır, bağımlılık yaratan bir lezzet: Biberli ekmek

Çaya, çorbaya yakışır, bağımlılık yaratan bir lezzet: Biberli ekmek

Hatay’da taş fırınlarda odun ateşinde pişirilen biberli ekmek, imkânlar doğrultusunda ev fırınlarında da yapılabilmektedir.

19.08.2020
Mangalsız, dumansız ve oldukça lezzetli bir kebap: Kağıt kebabı

Mangalsız, dumansız ve oldukça lezzetli bir kebap: Kağıt kebabı

Kebap denilince genellikle akla ilk olarak mangal gelir. Ancak bu kebapta mangal yok, duman yok, koku yok ve üstelik lezzetinde de herhangi bir kayıp yok. İşte bu haftanın tarifi, kolaylıkla hazırlayıp yapabileceğiniz pratik ve bir o kadar da...

12.08.2020
Tabaklarınızı ve damaklarınızı hazırlayın! Künefe mutfağınıza konuk oluyor

Tabaklarınızı ve damaklarınızı hazırlayın! Künefe mutfağınıza konuk oluyor

Geçtiğimiz günlerde bir yemek yarışmasında yarışmacıların yapmaya çabaladığı künefenin halini görünce, ilk fırsatta künefe tarifini vermem gerektiğini düşündüm. Hatay ile zihinlerde bağdaşlaşmış olan künefe, evde de kolayca yapılabilen tatlı türleri...

05.08.2020
Gücünü ıspanaktan alan sağlıklı, faydalı ve leziz bir tarif: Ispanaklı Kömbe

Gücünü ıspanaktan alan sağlıklı, faydalı ve leziz bir tarif: Ispanaklı Kömbe

Hatay yöresine ait köylerde sac altı da denilen, evde elinizin altında bulunan çeşitli malzemelerle tatlandırabileceğiniz yöresel bir lezzet olan ıspanaklı kömbe tarifiyle sofralarınıza farklı bir lezzet kazandırabilirsiniz. İşte, ıspanaklı kömbe...

29.07.2020