GeriKahvaltılık Tarifleri Vişne reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişne reçeli tarifi

Vişne reçeli tarifi

Reçel, kahvaltı sofrasına yakışan en güzel lezzetlerden. Özellikle de vişne reçelinin yeri ayrı. Mayhoş tadıyla sıcacık ekmeğe de pankeke de çok yakışıyor. Ayrıca kurabiye ve diğer tatlılarda da sos olarak tercih edilebilir. Peki vişne reçeli nasıl yapılır? İşte vişne reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram vişne
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı tereyağı

Vişne reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Vişneleri dilerseniz ayıklayabilir ya da çekirdekli bırakabilirsiniz. Eğer çekirdekleri ayıklarsanız, akan suyunu süzmeyin.

Ayıkladığınız vişneleri derin bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve birkaç saat sulanması için bekletin.

Vişneler suyunu saldığında tencereyi ocağa alın.

Yarım çay kaşığı tereyağını da ekleyip orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.

Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.

Kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.

Reçelinizi sıcak sıcak kavanozlara alın.

Afiyet olsun...