GeriSos Tarifleri Veloute (Velüte) sos tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Veloute (Velüte) sos tarifi

Veloute (Velüte) sos tarifi

Sos tarifleri, yemeğe bambaşka lezzet katmanın yollarından biri. Farklı reçetelerle hazırlanan soslarla her tabakta farklı bir tat elde ediliyor. Velute sosu da bunlardan biri. Fransızca'da kadife anlamına gelen Veloute sözcüğünden alan bu sos, renginden ötürü beyaz sos olarak da bilinir. Peki veloute (Velüte) nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte denemek isteyenler için velute sosu tarifi ve yapılış aşamaları... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 litre tavuk veya et suyu

Veloute (Velüte) sos tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı sos tenceresinde kısık ateşte eritin.

Yağ eriyince unu ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.

Son olarak yavaş yavaş tavuk veya et suyunu ekleyin ve kıvam alana kadar aynı yöne doğru karıştırın.

Kıvam alınca ocaktan alıp baharatlarını ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...