GeriMeze Tarifleri Topik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Topik tarifi

Topik tarifi

Topik, Ermeni mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Bu tarif nohut bazlı bir hamurdan oluşuyor. Genellikle patates veya unla karıştırılan topik soğan, fındık ve kuş üzümü dolgusunun etrafını saran otlar ve baharatlarla tatlandırılıyor. Ayrıca tahin de farklı tat katıyor. Denemek isteyenler için topik tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı tarçın

Topik tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları piyazlık doğrayın.

Ardından bir tavaya alıp, üzerine de tuz ve şekeri ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.

Kuş üzümü sıcak suda bekletin.

Pişen soğanlara kuş üzümü fıstığı yarım su bardağı tahin ekleyin ve iyice karıştırıp ocaktan alın.

Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup, patatesleri ilave edin. Sonrasında blender’dan geçirip, püre haline getirin.

Üzerine kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ilave edin ve kıvamlı bir harç haline getirin.

Hazırladığınız harcı 5-6 parçaya ayırıp, streç filmi iki kat yaparak tezgaha serin.

Parçalara ayırdığınız harç hamurunu avucunuzun içine alın, parmaklarınızla açın ve içine soğanlı harçtan koyup streç film yardımıyla bütünleştirerek top şeklini verin.

Topiklerin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun...