GeriEt Yemeği Tarifleri Tekirdağ köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tekirdağ köftesi tarifi

Tekirdağ köftesi tarifi

Türkiye'nin neredeyse her şehrinin kendine özel bir köftesi var ama bunlar içinde en bilineni hangisi diye sorsak birçok kişinin aklına Tekirdağ köftesi gelir. Yöresel köftelerin en lezzetlisi Tekirdağ köftesini evinizde kolayca yapıp, ağız tadıyla yemek istiyorsanız tarifimize bir göz atın. İşte Tekirdağ köftesi yapılışı...

  • Izgarada
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yağlı kıyma (kuzu-dana karışık )
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim ekmek
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Tekirdağ köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Ekmekleri ıslatıp yumuşatın. Kıyma, tuz ve baharatlarla birlikte derince bir kapta yoğurmaya başlayın. 5 dakika yoğurduktan sonra içine rendenin ince kısmıyla rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurta, irmik ve karbonatı da ilave edip 10 dakika daha yoğurun.

Köfte harcının üzerini streç filmle kaplayarak en az 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün parmak boyutunda şekillendirip yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.