GeriEt Yemeği Tarifleri Sulu kebap (Muğla kebabı) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sulu kebap (Muğla kebabı) tarifi

Sulu kebap (Muğla kebabı) tarifi

Sulu kebap, Muğla kebabı veya kebap çorbası olarak da bilinen nefis lezzet. Sadece 3 malzeme ile hazırlanıyor ve kış aylarında da tam bir şifa deposu. Menünüze farklı bir lezzet katmak isterseniz, Muğla mutfağının meşhur lezzeti sulu kebabı denemenizi tavsiye ederiz. İşte yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 kilogram oğlak eti (kuzu veya dana eti de tercih edilebilir)
  • 500 gram iç yağ
  • Yeteri kadar su

Sulu kebap (Muğla kebabı) tarifi Nasıl yapılır?

Eti ve iç yağı iri şekilde doğrayın.

Fırın tepsinize sırayla iç yağın bir kısmını, eti ve iç yağın kalan kısmını yerleştirin.

Ardından fırına verip etler kızarana kadar 1-1,5 saat kadar pişirin.

Eti fırından çıkarıp 30 dakika dinlendirin.

Daha sonra su ekleyip tekrar fırına verin ve bir süre daha pişirin.

Dilerseniz yanında karabiber, limon ve sivri biber ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...