GeriKahvaltılık Tarifleri Şeftali reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli, kokusu ve aromasıyla kahvaltı sofralarına çok yakışıyor. Mevsim meyveleriyle hazırlanan bu reçeli ister pankek veya sıcacık ekmekle tüketin isterseniz de kurabiye veya pasta gibi tatlılarınıza ayrı bir tat katın. Peki şeftali reçeli nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte şeftali reçeli tarifi ve yapılış aşamaları... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şeftali reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp minik küpler halinde doğrayın.

Daha şeftalileri derin bir tencereye alın ve üzerine de şekeri ekleyin. Yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin

Şeftaliler suyunu salmaya başlayınca tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın.

Reçeliniz kıvamını alınca yarım çay kaşığı tereyağ ilave edip 5 dakika kaynatın.

Ardından limon suyunu ekleyin ve 15 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurup saklayın.

Afiyet olsun...