GeriSebze Yemeği Tarifleri Sebze mücveri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebze mücveri tarifi

Sebze mücveri tarifi

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir yemek.

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 3 adet havuç
  • 4 adet kabak
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 10 adet yeşil soğan
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 adet yumurta
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Sebze mücveri tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları küp şeklinde doğrayın. Az suda kabak ve karnabaharı birlikte haşlayıp süzün. Havuçları rendeleyip tuzla ovalayın. Maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu ince ince doğrayın. Yumurtaları, büyük bir cam kapta çırpın. Karabiber, tuz ve doğranmış yeşilliği ekleyip karıştırın. Son olarak lor peyniri ve unu da ekleyip, 15 dakika bekletin.

Tavada yağı kızdırın. Bir tabağa un koyun ve hazırladığınız karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp una bulayın. Kısık ateşteki yağda, arada bir tavayı sallayarak mücverleri kızartın. Haşlanmış sebze veya sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.