GeriSalata Tarifleri Patates şöleni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates şöleni tarifi

Patates şöleni tarifi

Sofralarınızı görsel bir şölene döndürecek harika bir tarifimiz var. Adından da anlaşılacağı gibi patates şöleni hem lezzet hem de görselliği aynı anda tek tarifte buluşturuyor. Patates şöleni nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifimiz...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 3 tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Patates şöleni tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri haşlayın ve tuz ekleyip püre haline geitirin.

Havuçları rendeleyip tavada rengi dönene kadar kavurun.

Püreyi ikiye ayırıp birine havuçları ilave edin ve karıştırın.

Yuvarlak bir kelepçeli kalıbı tabanına havuç patates karışımını yayın.

Mayonez ve yoğurdu karıştırıp haşlanmış bezelyeleri de içine ekleyin.

Bu karışımı da kalıba dökün ve baharatları kaplayacak kadar serpiştirin.

Üçüncü kata sade patates püresini yayarak dökün.

En üste mısır ve dereotu ile süsleyin.

Buz dolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkararak servis edin.

Afiyet olsun...