GeriAtıştırmalık Tarifleri Pancar mücveri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar mücveri tarifi

Pancar mücveri tarifi
Alışık olmadığınız apayrı bir lezzet!

Alışık olmadığınız apayrı bir lezzet!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet pancar
  • Pancarın yaprakları
  • 3 adet yeşil soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çorba kaşığı maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı acı sos
  • 4 çorba kaşığı tepeleme un
Sosu için:
  • ½ su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • ½ çay kaşığı kırmızı acı biber
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz.

Pancar mücveri tarifi Nasıl yapılır?

Pancarı soyun ve rendeleyin. Soğan, yeşil biber, maydanoz ve pancarın yapraklarını ince ince kıyın. Taze zencefili de rendeleyin ve hepsini derin bir kaseye alın. Limon kabuğu rendesi, yumurta, un ve baharatlar ile acı sosu ilave edin, karıştırın. İstediğiniz büyüklükte bir kaşıkla alın ve derin yağda alt üst kızartın. Kağıt havlu üzerine alın, yağını bıraktıktan sonra servis tabağına koyun. Sosunu yoğurt çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Diğer malzemeyi içine ilave edin yine karıştırın. En son 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz da ilave edin.