GeriAtıştırmalık Tarifleri Mısır ekmeğinde kalpler tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır ekmeğinde kalpler tarifi

Mısır ekmeğinde kalpler tarifi

Yöresel lezzetlerimizden mısır ekmeğine yeni bir tat eklemek isteyenler için mısır ekmeğinde kalpler

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 çorba kaşığı dolusu mısır unu
  • 1 çorba kaşığı dolusu un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 paket labne peyniri
  • 2 çorba kaşığı dolusu süzme yoğurt,
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 7-8 adet kiraz domates

Mısır ekmeğinde kalpler tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt ve tuzu katıp karıştırın. Un, mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyin. Kalp şeklindeki kalıpları yağlayıp içlerine hamurdan dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Üzeri için labne peyniri ve yoğurdu karıştırın. Dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üstlerine labneli karışımdan bir çorba kaşığı kadar koyun.

Diğer taraftan susamları yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğuduktan sonra ekmeklerin üstüne serpin. Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın.