Geriİçecek Tarifleri Meyan kökü şerbeti tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meyan kökü şerbeti tarifi

Meyan kökü şerbeti tarifi

Ramazan iftar menüsü içerisinde tercih edilen içeceklerden meyan şerbeti , tarifi ve yapılışı ile merak ediliyor. Şifalı meyan kökü bitkisi ile hazırlanan meyan şerbeti, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle yaz aylarında ve hazmı kolaylaştırdığı için Ramazan'da tercih edilir. Eskilerden kalma adet üzere çarşıda-pazarda sırtlarında taşıdıkları düğümle satışı yapılır. Peki, evde meyan kökü şerbeti nasıl yapılır? İşte meyan şerbeti tarifi ve malzemeleri...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram (bir avuç) meyan kökü
  • 3 litre su

Meyan kökü şerbeti tarifi Nasıl yapılır?

Meyan köklerini iyice yıkayın ve temizleyin. (Dövülmüş meyan kökü de satın alabilirsiniz)

Ardından tenceredeki suyun içine boşaltın ve bir gece beklemeye bırakın.

Bekleme süresi bittikten sonra meyanı bir süzgeç yardımı ile tencereden çıkartın.

Ardından temiz bir tülbent ile süzün.

Şişelere doldurup buz dolabında bir gün kadar bekletin.