GeriEt Yemeği Tarifleri Marullu kuzu kapama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Marullu kuzu kapama tarifi

Marullu kuzu kapama tarifi

Kuzu kapama, kuzu etiyle yapabileceğiniz en lezzetli yemeklerden. Kuzu eti olduğundan çok ağır olduğunu zannedebilirsiniz ama değil. Adındaki kapama kelimesini, pişerken etlerin üzerinin marul yapraklarıyla kapatılmasına borçlu olan kuzu kapamanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 parça kemikli kapamalık kuzu eti
  • 1 litre su
  • 1 demet marul
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Marullu kuzu kapama tarifi Nasıl yapılır?

Etleri ve suyu düdüklü tencereye alıp 45 dakika kadar haşlayın.

Bu sırada yeşillikleri yıkayıp soğan ve dereotunu hazırlayın.

Haşladığınız etleri süzüp kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayın.

Et suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

Soğanların beyaz kısımlarını tencerenin tabanına dizin.

Üzerine birkaç kat marul yaprağı yerleştirip etleri yayın.

Dereotlarını da etlerin üzerine ilave edin.

3-4 kat daha marul yaprağı sererek etlerin üzerini kapatın.

Soğanların yeşil kısımlarını da doğrayıp marulların üzerine serpin. (Dilerseniz sarma şeklinde de yapabilirsiniz.)

Tencereye yerleştirdiğiniz marul sarmaların üzerine 2 su bardağı et suyu dökün.

Tuz ve karabiberi de ekleyip kapağı kapalı halde marullar iyice pişip özleşene kadar pişirin.

Marullar piştikten sonra 5-6 dakika kadar dinlendirip sıcak servis edin. Afiyet olsun...