GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu güveç tarifi

Kuzu güveç tarifi

Kuzu güveç, et yemeklerini sevenler için nefis bir seçenek. Bol sebzesi ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Yanında da pirinç pilavı ve ayranla da harika bir menü oluşturabilirsiniz. Akşam sofranızda farklı bir şeylere yer vermek isterseniz, kuzu güveci evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte nefis bir kuzu güveç tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz

Kuzu güveç tarifi Nasıl yapılır?

Etleri üzerine kekik serpip kenara alın.

Soğanı, biberleri, patlıcanı ve domatesi küp küp doğrayın.

Sarımsakları soyun.

Maydanozu da ince ince kıyın.

Tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın.

Güvecin tabanını yağlayıp etleri yerleştirin.

Sebzeleri de üzerine dizin.

Tereyağını da üzerine koyun ve 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın.

Kapağın kenarlarını da alüminyum folyoyla kapatın.

Güveci fırına verip 200 derecede 40 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...