GeriMeze Tarifleri Kuru cacık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru cacık tarifi

Kuru cacık tarifi

Cacık özellikle yaz aylarında hem soğuk hem de doyurucu olmasıyla herkesin favorisi. Tek başına bir yemek olarak bile yenebilen cacığı kimileri sulu kimileri ise koyu kıvamlı seviyor. Siz de ikinci gruptaysanız kuru cacık tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet salatalık
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4-5 dal dereotu
  • 2-3 dal nane
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Kuru cacık tarifi Nasıl yapılır?

Salatalıkları soymadan rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve sularını sıkın.

Yeşillikleri ince ince kıyın.

Yoğurdu derin bir kaseye alıp çatalla iyice ezin.

Sarımsağı da ezin.

Tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Servis tabağına aldığınız cacığı buzdolabında soğutun.

Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun...