GeriKahvaltılık Tarifleri Kırmızı domates reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı domates reçeli tarifi

Kırmızı domates reçeli tarifi

Domates reçeli denince akla genellikle Gökçeada mutfağı geliyor ama Manisa’nın kırmızı domates reçelini de anmamak olmaz. Mevsiminde salçalık sert domateslerle yapılan kırmızı domates reçeli, evde de kolayca yapabileceğiniz nefis bir lezzet. Malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram domates
  • 1,5 kilogram toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Sönmemiş kireç

Kırmızı domates reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Kireci 3-4 litre suyun içine koyup dibe çökene kadar bekleyin.

Ardından suyu bulandırmadan üstten alıp başka bir kaseye

Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın.

Parmak gibi ince uzun doğrayın ve kireç suyuna yatırın.

Domatesler kireçte dinlerken şekeri 1 litre suda eritip kaynatın.

Domatesleri süzüp yıkadıktan sonra kaynayan şuruba ekleyin.

Kıvamı koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.

Ocaktan almaya yakın içine limon tuzunu ve vanilyayı ilave edin.

Reçeliniz hazır! Ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda saklayabilir kahvaltılık ya da tatlı olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…