GeriKahvaltılık Tarifleri Kayısı reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı reçeli tarifi

Kayısı reçeli tarifi

Reçeller mis gibi kokularıyla kahvaltı sofralarının baş tacı. Yaz aylarının tazecik meyveleriyle hazırlanan reçelin de yeri ayrı. Kayısı reçeli de bunlardan biri. Çekirdeklerinden ayrılan kayısı şeker ile harmanlanarak bir gece bekletilir. Ertesi günde kıvamını bulana kadar kaynatılır. Eğer siz de denemek isterseniz kayısı reçeli tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kayısı
  • 750 gram toz şeker
  • Yarım limon

Kayısı reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye bölün.

Ardından çekirdekleri çıkarın ve kenara alın.

Temizlediğiniz kayısıları tencereye alın ve üzerine şekerini ekleyin.

Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin.

Dilerseniz çekirdeklerin içerisindeki bademi de reçele ilave edebilirsiniz.

Sulanan kayısıları ocağa alın ve 45 dakika kadar kaynatın.

Reçelin üzerinde oluşan köpükleri de bir kaşıkla toplayın.

 

Reçeliniz kıvam alınca limon suyunu da ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.

Koyulaşan reçelin altını kapatın ve soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra da kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun...