GeriKahvaltılık Tarifleri Kayısı marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı marmelatı tarifi

Kayısı marmelatı tarifi

Kahvaltılarınıza en güzel yaz meyvelerinden biriyle renk ve lezzet katmaya ne dersiniz? Kayısı marmelatı, kıvamı ve tadıyla kahvaltılarınızı şenlendirecek. İster sıcacık ve çıtır çıtır ekmekle isterseniz de pankekle yiyebilirsiniz. Bu güzel meyvenin tadını kışa taşımak isterseniz, kayısı marmelatı tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kayısı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon

Kayısı marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayın ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Büyük bir tencereye koyun ve kayısıları da ekleyip orta ateşte kaynatın.

Su kaynayınca şekeri de ilave edin.

Kayısılar yumuşayana kadar pişirin.

Kayısılar yumuşadıktan sonra blender'dan geçirip yarım limonun suyunu ekleyin.

5 dakika kadar daha kaynatın.

Marmelatınız hazır olunca kavanozları doldurun ve ters çevirin.

Bir gün bekletip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...