GeriMeze Tarifleri Karışık turşu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karışık turşu tarifi

Karışık turşu tarifi

Turşular özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Yemeklerin yanında salata yerine ya da meze olarak servis edilen turşuyu herkes farklı malzemeden sever. Herkesi mutlu edecek turşu ise olsa olsa karışık turşudur. Kütür kütür kıvamıyla nefis bir karışık turşu yapımı için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram biber
  • 2 adet havuç
  • 1 kilogram kornişon salatalık
  • Yarım beyaz lahana
  • 2 adet kapya biber
  • 1 kilogram yeşil domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 su bardağı sirke
  • 1 silme yemek kaşığı tuz

Karışık turşu tarifi Nasıl yapılır?

Güzelce yıkayıp varsa ezik yerlerini ayıkladığınız sebzeleri genişçe bir kaba alın.

Domates, lahana, havuç, kırmızı biber ve yeşil biberi iri iri doğrayın. Salatalıkları gerekirse dilimleyin.

Sarımsakları soyup irice doğrayarak diğer sebzelerin üzerine yerleştirin.

Kaba malzemelerin üzerini geçecek kadar su doldurup 2 su bardağı da sirke ekleyin.

Sebzelerinizi sirkeli suda en az 1 saat bekletin.

Bu esnada kavanozlarınızı iyice temizleyip dezenfekte edin.

Sebzeleri sirkeli sudan alıp kavanoza sıkıca yerleştirin.

2 su bardağı sirke, 4 su bardağı su ve tuzu karıştırıp turşu suyunu hazırlayın.

Kavanozda kalan boşluğu bu suyla doldurun.

En üste maydanozları yerleştirip limon tuzunu da ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Kavanozlarını güneş görmeyen bir yere alıp 3 hafta kadar bekletin.

Bu sürenin sonunda turşunuz yenebilir hale gelecektir. Afiyet olsun…