GeriAtıştırmalık Tarifleri Karalahana dolgulu baget ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karalahana dolgulu baget ekmeği tarifi

Karalahana dolgulu baget ekmeği tarifi

Kahvaltılarda ya da atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz lezzetli bir tarif.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 baget ekmeği
Dolgusu için:
  • 1 demet karalahana
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı krem peynir
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 3 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 80 gram tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı parmesan peyniri

Karalahana dolgulu baget ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Baget ekmeğini üç eşit parçaya bölüp içini çıkartın. Dolgusu için ince kıydığınız karalahanayı zeytinyağında soteleyip ılınmaya bırakın. Krem peyniri, rendelenmiş mozarella peyniri ve ince kıydığınız taze soğanı bir kapta karıştırın. Ilınan karalahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.

Karalahanalı harcı içini çıkarttığınız baget ekmeklerinin içine doldurun. Üzeri için tereyağını bir kaseye alın. Ezdiğiniz sarımsak ve parmesan peynirini ilave edip karıştırın. Sarımsaklı ve peynirli tereyağını bir fırça yardımıyla dolgulu ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.