GeriSos Tarifleri Kaparili makarna sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaparili makarna sosu tarifi

Kaparili makarna sosu tarifi

Oldukça lezzetli olan bu sosu çok beğeneceksiniz.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı toz ya da taze kıyılmış fesleğen
  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin veya yeşil zeytin

Kaparili makarna sosu tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı haşlayıp, bir kenarda bekletirken bir tavaya zeytinyağını aktarın. Yağ kızar kızmaz içine sarımsakları aktarın ve 1 dakika kadar kızartın. Üzerine her birini ikiye bölerek doğradığınız kaparileri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Sonra da ince dilimlenmiş zeytinlerle beraber fesleğeni de ilave edip yaklaşık 2-3 dakika sonra sosun altını kapatın. Sarımsakları sosun içinden çıkarın.

Öte yandan haşlanan ve süzülen makarnayı bu sosun içine boşaltıp karıştırın ve sıcak olarak servise sunun. Rende parmesan ya da eski kaşarı makarnanın üzerine en son aşamada serpiştirebilirsiniz.